"Ronse renoveert" !

ronse renoveert

Doe mee en laat je renovatie begeleiden

Alle inwoners van Ronse kunnen deelnemen aan het project "Ronse renoveert". Het project begeleidt je in alle stappen van jouw renovatie. Zonder verplichtingen. Na iedere stap beslis je zelf of je in dit traject verder wil. Doe mee en laat je renovatie begeleiden van a tot z.

Hoe werkt het?

Stap 1 - Renovatieadvies

Welke ingrepen zijn het meest zinvol voor mijn woning? Hoe maak ik mijn huis klaar voor de toekomst? Is zonne-energie iets voor mij? Regenwater gebruiken, een groendak, dak en gevels isoleren…? Welke maatregelen voer ik best eerst uit, rekening houdende met mijn budget?

Een adviseur spreekt met jou af en helpt je vooruit in een persoonlijk, telefonisch adviesgesprek of komt zelfs in jouw woning op adviesbezoek. De adviseur loodst je doorheen je zoektocht en geeft je gratis onafhankelijk renovatieadvies. Je ontvangt een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Stap 2 - Begeleiding offertevragen

Aansluitend op het renovatieadvies kan je - vrijblijvend - beroep doen op een gratis renovatiebegeleiding. De renovatiebegeleider helpt jou bij het opvragen van offertes en bij de keuze voor de meest geschikte aannemers en leveranciers.

Stap 3 - Begeleiding tijdens de werken

De renovatiebegeleider helpt je bij de aanvraag van premies of goedkope leningen en biedt gedurende de werken een antwoord op je vragen.

>> Het resultaat? Een comfortabele, energiezuinige en duurzame woning!

Doe je mee?

Doe mee en vraag je renovatieadvies op maat aan via: https://www.bouwwijs.be/renovatieadvies.

Vragen?

Met vragen rond dit project of vragen over duurzaam (ver)bouwen kan je terecht bij het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen:

"Ronse renoveert" is een project van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen en SOLVA, i.s.m. Ronse en de steun van netbeheerder Fluvius. Het project loopt tot eind 2024. Starten met de renovatiebegeleiding kan tot 31 juli 2024 (zie vanaf stap 2).