Gevonden en verloren dieren

Is je hond weggelopen, verwittig dan DogID, de Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden, op 02 333 92 22 én de politie 055 33 70 33. Vind je zelf een hond, verwittig dan ook de politie. De politie zal de chip of tatoeage lezen en kan op die manier de eigenaar terugvinden. 

Het is ontzettend belangrijk - en wettelijk verplicht - dat je hond geïdentificeerd en geregistreerd is! Alleen op die manier kun je bewijzen dat jij de eigenaar bent! Als de politie je hond gevonden heeft, dan zul je gecontacteerd worden en kun je binnen de 24 u. je huisdier afhalen in de werkplaatsen (Leuzesesteenweg 144, Ronse) tijdens de kantooruren. Meer info: 055 33 74 06.

Een hond die niet geregistreerd is mag niet overgedragen of meegegeven worden; dat is zo bepaald in de wetgeving op de identificatie en registratie van honden. Honden die geen chip of tatoe hebben worden daarom altijd overgebracht naar het asiel. Daar zal de hond gechipt worden. Na betaling van de kosten krijg je je hond mee, samen met het Europees paspoort waarin alle gegevens van het dier vermeld zijn. Ook alle geregistreerde honden die niet binnen de 24 u. afgehaald worden, worden door het asiel opgehaald.

In het andere geval worden de dieren (daags nadien) door het dierenasiel "vzw Small Animals Veterinary Urgency (SAVU)" van Jette opgehaald.