Deelfietsen

Blue-bikes

Deelfietsen van Blue-bike aan station Ronse

Blue-bike en de stad Ronse zorgen samen voor een Blue-bikelocatie aan het treinstation van Ronse. Blue-bike plaatst er in totaal 8 Blue-bikes. Door de komst van Blue-bike aan het station kunnen pendelaars nu ook op de deelfiets overstappen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing.   

Nood aan alternatief op de wagen 
De nood aan mobiliteit in de regio zal  de komende jaren stijgen. De stad Ronse heeft via haar klimaatplan ook de ambitie om de CO2-uitstoot in de stad sterk te reduceren. Om filevorming en autogebruik te verminderen, plaatst Blue-bike en de stad 8 Blue-bikes aan het station van Ronse. De deelfietsen van Blue-bike zijn een welkome oplossing voor pendelaars die niet langer met de auto tot de omgeving willen pendelen, of die na trein of bus nog een aantal kilometer moeten overbruggen. Zij kunnen de laatste kilometers van hun traject nu ook per fiets verderzetten. Daarnaast kunnen de Blue-bikes ook gebruikt worden door dagtoeristen die de omgeving willen verkennen. De deelfietsen zijn altijd beschikbaar en vormen zo het perfecte transportmiddel voor werknemers die de Industriezone Klein Frankrijk en bedrijventerrein Pont West willen bereiken of dagtoeristen die het Muziekbos bezoeken. 

Ontgrendelen met de Blue-bike app 
Op de Blue-bikelocatie in Ronse vinden gebruikers Blue-bikes met digitale sloten. De digitale sloten werken via de Blue-bike app en zorgen ervoor dat de klant sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Gebruikers kiezen zelf de fiets in de app en hebben geen fysieke kaart of sleutel nodig. In de app vinden gebruikers ook een handig overzicht van hun ritten terug. Om de Blue-bikes in Ronse te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of een ticket aankopen via een externe partner -zoals de apps van Olympus of KBC Mobile.

Voordelig tarief dankzij tussenkomst stad Ronse en Vlaamse overheid 
In Ronse betalen leden dankzij een tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid slechts € 1,50 per rit in plaats van het standaardtarief van € 3,50 voor de eerste 24 uur. Lid worden kost slechts € 12 per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike, of in een van de deelnemende fietspunten.

Wie voor Blue-bike kiest, kiest ook voor sociale tewerkstelling: Blue-bikefietsen worden geassembleerd en onderhouden door maatwerkbedrijven. 

Een nationaal netwerk 
Met een lidmaatschap hebben Blue-bikeleden niet alleen in (locatie) een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 110 locaties in heel België een fiets ontlenen. Je betaalt op de meeste locaties slechts €1,50 per rit van maximaal 24 uur. Zo maakt Blue-bike als deel van de keten in combimobiliteit de keuze voor het openbaar vervoer ook aantrekkelijker. 

Meer info? https://www.blue-bike.be/