Blue-Bikes in Ronse

bluebikes

8 deelfietsen aan station

Blue-bike en de stad Ronse zorgen samen voor een Blue-bikelocatie met 8 Blue-bikes aan het station. Hierdoor kunnen pendelaars voortaan op een deelfiets overstappen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing.

Nood aan alternatief
De nood aan mobiliteit in de regio zal de komende jaren stijgen. De deelfietsen zijn een oplossing voor pendelaars die niet langer de auto willen gebruiken of die na trein of bus nog een aantal kilometer moeten overbruggen. Zij kunnen de laatste kilometers van hun traject nu ook per fiets verderzetten. Daarnaast kunnen de Blue-bikes ook gebruikt worden door dagtoeristen die de omgeving willen verkennen. De deelfietsen zijn altijd beschikbaar en vormen het perfecte transportmiddel om als werknemer locaties zoals Industriezone Klein Frankrijk en bedrijventerrein Pont West te bereiken of als dagtoerist het Muziekbos te bezoeken. 

Ontgrendelen met de Blue-bike app
De deelfietsen zijn uitgerust met digitale sloten die werken via de Blue-bike app, waardoor je sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Je hebt dus geen fysieke kaart of sleutel nodig. Om de Blue-bikes te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike of een ticket aankopen via een externe partner, zoals via de apps van Olympus of KBC Mobile.

Voordelig tarief dankzij tussenkomst lokaal bestuur en Vlaamse overheid 
In Ronse betalen leden dankzij een tussenkomst van de stad € 2,50 per rit i.p.v. het standaardtarief van € 3,50 voor de eerste 24 uur. Lid worden kost slechts € 12 per jaar en kan eenvoudig via www.blue-bike.be of in een van de deelnemende fietspunten. Wie voor Blue-bike kiest, kiest ook voor sociale tewerkstelling: Blue-bikefietsen worden geassembleerd en onderhouden door maatwerkbedrijven. 

Gerelateerde items