Autodelen

autodelen

Elektrische deelauto’s doen intrede in Ronse

Staat jouw (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil op de oprit? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Ideaal toch!? Daarom kan je nu ook in Ronse autodelen via het autodeelsysteem Valckenier Share. In het kader van de klimaatambities van de stad wordt bovendien bewust gekozen voor elektrische voertuigen. Ook in de omliggende gemeenten komen via het intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA elektrische deelwagens die je via hetzelfde platform kan reserveren.

Voor alle burgers en stadspersoneel

De wagens kunnen gereserveerd worden door alle burgers of bedrijven en ook het stadspersoneel zal gebruik maken van de elektrische deelwagens voor de iets langere dienstverplaatsingen. Voor de korte dienstverplaatsingen waren er al gewone dienstfietsen en een elektrische dienstfiets. Voor de verre verplaatsingen wordt voortaan gebruik gemaakt van deze elektrische deelwagens.

Hoe werkt autodelen precies?

  • Registreer je gratis op http://www.valckeniershare.be/

  • Download de share mobility app en ga meteen aan de slag

  • Via de app reserveer je een beschikbare wagen – zowel in Ronse als in andere deelnemende steden en gemeenten

  • Je betaalt alleen wanneer je de auto gebruikt (4 euro per uur en 20 cent per gereden kilometer). Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten.

  • Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt

  • Na gebruik zet je de wagen terug waar je hem hebt opgepikt

Waar vind je autodelen in Ronse?

In Ronse kan je 2 nieuwe Renault Zoe’s reserveren via Valckenier Share. Eén deelwagen heeft reeds zijn vaste standplaats op de parking achter het stadhuis (bereikbaar via Sint-Martensstraat). Omwille van technische problemen met de laadpaal, werd deze deelwagen tijdelijk verhuisd naar de parking Veemarkt.  De tweede deelwagen heeft voorlopig een standplaats op parking Portois (Oude Vesten). In een latere fase zal deze deelwagen verhuizen naar de nieuwe parking aan het station waar hij onderdeel zal worden van het mobipunt. 

Infosessie autodelen in Ronse: 16 september

Op 16 september om 19u wordt een infosessie georganiseerd voor alle geïnteresseerde burgers in de trouwzaal op het stadhuis. Je krijgt er een antwoord op alle praktische vragen rond autodelen: hoe werkt autodelen nu precies? Is dit een slimme zet voor mijn budget? Hoe kan ik reserveren? Kan ik mijn eigen wagen delen met mijn buren en hoe pak ik dat dan aan? De organisatoren zetten alle mogelijkheden van autodelen op een rij en je kan ook een testrit maken met één van de 2 elektrische deelwagens.

Bij de organisatie van dit event wordt rekening gehouden met alle geldende coronamaatregelen. Inschrijving is daarom verplicht en kan via de dienst mobiliteit en duurzaamheid (duurzaamheid@ronse.be of 055/232.749).

Digitale infosessie op 22 september

Kan je niet aanwezig zijn op onze gemeentelijke infosessie of blijf je toch liever thuis? SOLVA, Autodelen.net en Valckenier Share organiseren ook een digitale infosessie waar alle voordelen en aanbieders van autodelen aan bod komen. Je komt te weten hoe je een deelwagen reserveert of hoe je je eigen wagen kan delen met je buren. Jouw vragen kan je live stellen via de chatfunctie en je krijgt meteen een helder antwoord.

Deze digitale infosessie vindt plaats op dinsdagavond 22 september en start om 20u. Inschrijven kan via deze link: https://solva.webinargeek.com/digitale-infosessie-autodelen. Voor al jouw vragen rond autodelen!

Meer info?