Autodelen

autodelen

Elektrische deelauto’s doen intrede in Ronse

Staat jouw (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil op de oprit? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Ideaal toch!? Daarom kan je nu ook in Ronse autodelen via het autodeelsysteem Valckenier Share. In het kader van de klimaatambities van de stad wordt bovendien bewust gekozen voor elektrische voertuigen. Ook in de omliggende gemeenten komen via het intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA elektrische deelwagens die je via hetzelfde platform kan reserveren.

Voor alle burgers en stadspersoneel

De wagens kunnen gereserveerd worden door alle burgers of bedrijven en ook het stadspersoneel zal gebruik maken van de elektrische deelwagens voor de iets langere dienstverplaatsingen. Voor de korte dienstverplaatsingen waren er al gewone dienstfietsen en een elektrische dienstfiets. Voor de verre verplaatsingen wordt voortaan gebruik gemaakt van deze elektrische deelwagens.

Hoe werkt autodelen precies?

  • Registreer je gratis op http://www.valckeniershare.be/

  • Download de share mobility app en ga meteen aan de slag

  • Via de app reserveer je een beschikbare wagen – zowel in Ronse als in andere deelnemende steden en gemeenten

  • Je betaalt alleen wanneer je de auto gebruikt (4 euro per uur en 20 cent per gereden kilometer). Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten.

  • Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt

  • Na gebruik zet je de wagen terug waar je hem hebt opgepikt

Waar vind je autodelen in Ronse?

In Ronse kan je 2 nieuwe Renault Zoe’s reserveren via Valckenier Share. Eén deelwagen heeft reeds zijn vaste standplaats op de parking achter het stadhuis (bereikbaar via Sint-Martensstraat). Je kan jouw fiets achterlaten in de fietsenstalling achter het stadhuis. De tweede deelwagen heeft voorlopig een standplaats op parking Portois (Oude Vesten). In een latere fase zal deze deelwagen verhuizen naar de nieuwe parking aan het station waar hij onderdeel zal worden van het mobipunt. 

Infosessie autodelen in Ronse: 16 september

De infosessie voor geïnteresseerde burgers is omwille van de coronamaatregelen verplaatst naar 16 september. Je kan er vrijblijvend komen luisteren naar hoe het deelsysteem werkt en ook een gratis proefritje maken met de elektrische auto. Meer details hierover zullen gecommuniceerd worden via de website en communicatiekanalen van de stad.

Meer info?