Wekelijkse markten

bloemen

Markt op woensdag en zaterdag

Ronse heeft sedert vele jaren twee markten per week: op woensdagvoormiddag en op zaterdagvoormiddag. Deze wekelijkse markten vinden plaats van 8.00 tot 12.30 u. op de Grote Markt van Ronse. Enkel op Allerheiligen, Kerstmis en Nieuwjaar gaat de wekelijkse markt niet door, maar wordt deze verplaatst naar de dag ervoor in de namiddag.

Verplaatste markt

Tijdens de verplaatste markten gaat de wekelijkse markt gedurende deze periode door op parking Portois. De marktopstelling zal aangepast worden naar de geldende Corona-maatregelen. Ook op deze verplaatste locatie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Maatregelen in het kader van Covid-19

Wegens de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde maatregelen, zal de markt er een stuk anders uitzien en dienen zowel marktkramers als -bezoekers de nodige voorzorgen in acht te nemen.

Waar moet je rekening mee houden als klant?

  • Respecteer ten allen tijde de social distancing-regel: hou minstens 1,5 m afstand van elkaar, om dit mogelijk te maken werden de gangen tussen de marktkramen een stuk breder gemaakt.
  • Iedereen, ouder dan de leeftijd van 12 jaar, dient verplicht een mondmasker te dragen bij het betreden van de wekelijkse markt.
  • Ook in de omliggende straten van het commerciële centrum en in openbare gebouwen is het dragen van een mondmasker verplicht. Meer informatie vind je hier terug.
  • Het mondmasker dient zowel de mond als de neus te bedekken.
  • Bij binnenkomst en vertrek van de markt kan je de handen ontsmetten, ook de marktkramers voorzien ontsmettende handgel en zullen eveneens verplicht een mondmasker dragen.
  • Het nuttigen van drank en voeding is verboden.
  • De marktkramers zullen jou zoveel mogelijk zelf bedienen.

Draag zorg voor jezelf en draag zorg voor elkaar!
Alvast bedankt om met bovenstaande punten rekening te houden bij jouw volgende marktbezoek.
De marktkramers verwelkomen je alvast met heel veel plezier!

Mobiele lijnwinkel

Op woensdag zal de mobiele lijnwinkel ook opnieuw aanwezig zijn. De datums waarop deze aanwezig is, kan je hier terugvinden.

Reglementen

Lees hier het marktreglement en de Retributie voor het ter beschikking stellen van elektriciteit op openbare markten.

Het reglement met betrekking tot de vergunning ambulante handel op het openbaar domein buiten de openbare markten kan je hier terugvinden.

Verantwoordelijke markten
Grote Markt 12 - 9600 Ronse
055 23 27 77 - 0473 56 19 49
markten@ronse.be