Wekelijkse markten

markt

Update: zaterdag 27 maart 2021 - 10.00 u

Markt op woensdag en zaterdag

Ronse heeft sedert vele jaren twee markten per week: op woensdagvoormiddag en op zaterdagvoormiddag. Deze wekelijkse markten vinden plaats van 8.00 tot 12.30 u. op de Grote Markt van Ronse. Enkel op Allerheiligen, Kerstmis en Nieuwjaar gaat de wekelijkse markt niet door, maar wordt deze verplaatst naar de dag ervoor in de namiddag.

Verplaatste markt

Tijdens de verplaatste markten gaat de wekelijkse markt gedurende deze periode door op parking Portois. De marktopstelling zal aangepast worden naar de geldende Corona-maatregelen. Ook op deze verplaatste locatie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Maatregelen in het kader van Covid-19

Wegens de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde maatregelen, zal de markt er een stuk anders uitzien en dienen zowel marktkramers als -bezoekers de nodige voorzorgen in acht te nemen.

Waar moet je rekening mee houden als klant?

  • Respecteer ten allen tijde de social distancing-regel: hou minstens 1,5 m afstand. Om dit mogelijk te maken zijn de gangen tussen de marktkramen een stuk breder gemaakt.
  • Iedereen, ouder dan de leeftijd van 12 jaar, dient verplicht een mondmasker te dragen. Zowel bezoekers als marktkramers.
  • Vanaf zaterdag 7 november is het dragen van een mondmasker bovendien verplicht binnen de volledige bebouwde kom. Meer informatie vind je hier terug.
  • Het mondmasker dient zowel de mond als de neus te bedekken.
  • Kom zoveel mogelijk alleen boodschappen doen.
  • Bij binnenkomst en vertrek van de markt kan je de handen ontsmetten.  Ook de marktkramers voorzien ontsmettende handgel.
  • Het nuttigen van drank en voeding is verboden op de wekelijkse markt. Alle bereide voeding wordt verpakt meegegeven door de marktkramer.
  • Proevertjes zijn eveneens niet toegelaten.
  • De marktkramers zullen jou zoveel mogelijk zelf bedienen.

Draag zorg voor jezelf en draag zorg voor elkaar!
Alvast bedankt om met bovenstaande punten rekening te houden bij jouw volgende marktbezoek.
De marktkramers verwelkomen je alvast met heel veel plezier!

Mobiele lijnwinkel

De datums waarop de mobiele lijnwinkel (onder voorbehoud) opnieuw aanwezig zal zijn, kan je hier terugvinden.

Reglementen

Lees hier het marktreglement en de Retributie voor het ter beschikking stellen van elektriciteit op openbare markten.

Het reglement met betrekking tot de vergunning ambulante handel op het openbaar domein buiten de openbare markten kan je hier terugvinden.

Verantwoordelijke markten
Grote Markt 12 - 9600 Ronse
055 23 27 77 - 0473 56 19 49
markten@ronse.be