Wegenwerken

Werken rotonde César Snoecklaan - Zonnestraat

Van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 9 november (afhankelijk van de weersomstandigheden) wordt in opdracht van het Vlaams Gewest – Agentschap Wegen en verkeer de asfaltverharding vernieuwd op het wegdek op en rondom de rotonde Zonnestraat met César Snoecklaan. Tijdens deze werken is er op de rotonde geen doorgang mogelijk voor zowel het lokale als het doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding voorzien. Voor het zwaar verkeer verloopt de omleiding via Zandstraat – Berchemsesteenweg – Rode Mutslaan – Doorniksesteenweg - Leuzesesteenweg. Voor het autoverkeer verloopt de omleiding via Broeke – Glorieuxlaan – Olifantstraat – Oudstrijderslaan – Viermaartlaan – Leuzesesteenweg.

De winkels in de C. Snoecklaan blijven bereikbaar vanaf de Engelsenlaan, omkeren moet gebeuren op het einde van de C. Snoecklaan net voor de rotonde en is niet mogelijk voor vrachtwagens langer dan 8m. Leveringen in de C. Snoecklaan blijven mogelijk, maar enkel door vrachtwagens met een voertuiglengte van maximaal 8m.

Werken N48 van D'Hoppe tot Brakel

Vanaf dinsdag 21 augustus wordt de gewestweg N48 van Vloesberg (D'Hoppe) tot Brakel voor 3 maanden afgesloten. Het volledige wegdek zal vernieuwd worden. Vrachtwagens +3,5 T worden omgeleid via Elzele, Lessen en Geraardsbergen. Het autoverkeer wordt ter hoogte van de werken omgeleid via Opbrakel en D'Hoppe. De bedrijven in Ronse en in Klein Frankrijk blijven bereikbaar vanuit Ronse.

Werken De Vrijheid

Op 18 juli starten de werken op de as Priestersstraat tot de parking Passage voor het opbreken van de rijbaan voor de opgravingen door Solva met aansluitend de rioleringswerken. De parking blijft steeds bereikbaar, er wordt gewerkt met tweerichtingsverkeer en verkeerslichten in het deel Sint-Martensstraat van het Fr. Rooseveltplein tot parking Passage. Deze werken zullen duren tot eind november 2018.

Werken in de N. Annicqstraat en A. Massezstraat

Vanaf 14 mei 2018 starten werken voor de aanpassing van nutsleidingen en de aanleg van nieuwe openbare verlichting in het kader van de heraanleg van de N. Annicqstraat en A. Massezstraat. Er wordt gewerkt in het voetpad en er wordt parkeerverbod ingevoerd aan beide kanten van de rijweg. Deze werken zullen ongeveer 15 werkdagen duren.
 

Heraanleg De Vrijheid

Meer info over de werken in het kader van de heraanleg De Vrijheid vind je hier.

Rioolaansluiting Schipstraat – Begijnhofstraat - Wijnstraat