Wegenwerken

Op deze pagina kan je terecht voor een overzicht van de grote wegenwerken in Ronse.
Een overzicht van alle werken kan je terugvinden via hinder in kaart.

Asfalteringswerken : Hoogstraat - Oswald Ponettestraat - Engelsenlaan

Vanaf maandag 12 april 2021 wordt het asfalt vernieuwd op de as Hoogstraat – Oswald Ponettestraat en Engelsenlaan (tot rondpunt César Snoecklaan).

  • Op 12 – 13 en 14 april wordt het asfalt afgefreesd.  
  • Er wordt daarbij aan 1 kant van de rijweg gewerkt waardoor eenrichtingsverkeer mogelijk is van het centrum naar het rondpunt César Snoecklaan.
  • Op 15 april wordt de rijweg volledig afgesloten voor het asfalteren van de rijweg en de parkeerstroken.
  • Op 16 - 19 en 20 april wordt de belijning aangebracht.

Tijdens deze periode van de werken geldt in de Hoogstraat – Oswald Ponettestraat en Engelsenlaan een parkeerverbod aan beide kanten van de rijweg. Zodra de belijningswerken gedaan zijn wordt het parkeerverbod opgeheven.

Oswald Ponettestraat afgesloten ter hoogte van kruispunt Fréderic Bruneellaan – Alexander-Louis Vanhovestraat

Vanaf dinsdag 6 april 2021 worden in de Oswald Ponettestraat de mozaïektegels en snelheidsremmers hersteld ter hoogte van het kruispunt Fréderic Bruneellaan – Alexander-Louis Vanhovestraat.

  • Voor deze werken wordt de Oswald Ponettestraat afgesloten aan beide kanten van het kruispunt en is er plaatselijk verkeer mogelijk tot voor het kruispunt.
  • Op het kruispunt blijft doorgang mogelijk voor het verkeer van de Fréderic Bruneellaan naar de Alexander-Louis Vanhovestraat.

Er wordt een omleiding voorzien. Deze werken zullen duren tot en met 9 april.

Aanleg fietssnelweg Engelsenlaan

Vanaf maandag 9 november 2020 starten de werken voor de aanleg van een fietssnelweg ter hoogte van het kruispunt Engelsenlaan – Doorniksesteenweg. Het kruispunt wordt volledig afgesloten waardoor er geen doorgang mogelijk is. In de Engelsenlaan is enkel plaatselijk verkeer mogelijk.

Er wordt een omleiding voorzien via de Doorniksesteenweg en Leuzesesteenweg.

Deze werken zullen duren tot eind januari 2021 (afhankelijk van de weersomstandigheden)

Heraanleg Rode Mutslaan

Op maandag 3 augustus 2020 starten de riolering- en wegeniswerken voor de heraanleg van de Rode Mutslaan.
Tijdens deze werken zal de Rode Mutslaan volledig afgesloten zijn voor het verkeer tussen de Engelsenlaan en Zonnestraat,  enkel plaatselijk verkeer is mogelijk.
De omleiding wordt voorzien via de Zonnestraat – César Snoecklaan en Engelsenlaan.

Deze werken zullen duren tot juli 2021.

Heraanleg Schoonboeke en deel Maagdenstraat

Vanaf maandag 15 maart starten in Schoonboeke (vanaf de versmalling) en het aansluitend deel van de  Maagdenstraat, de werken voor de heraanleg van de riolering i.k.v. de heraanleg Schoonboeke. Hiervoor wordt Schoonboeke afgesloten vanaf de versmalling en het aansluitend deel van de  Maagdenstraat tussen Lievensveld en de rue Beaufaux. Plaatselijk verkeer in de Maagdenstraat is mogelijk tussen Lievensveld en Schoonboeke. De omleiding verloopt via de rue Beaufaux –Mont – Vier Winden – Ninoofsesteenweg – Industriëlestraat en Lievensveld.

Deze werken zullen duren tot juli 2021.