Wegenwerken

Heraanleg De Vrijheid

Meer info over de werken in het kader van de heraanleg De Vrijheid vind je hier.

Heraanleg Broeke - aanleg nutsleidingen

Vanaf maandag 9 april 2018 starten de werken voor de aanleg van nutsleidingen in het kader van de heraanleg van Broeke. In een 1e fase wordt gewerkt tussen de S.M. Glorieuxlaan en de Klevestraat, daarna wordt gewerkt tussen de Klevestraat en de J. Van Arteveldestraat. Er wordt telkens aan 1 kant van de rijweg gewerkt, aan de andere kant van de rijweg kan het verkeer rijden. Er wordt gewerkt met beurtelingse doorgang door middel van verkeerslichten. Deze werken zullen duren tot half mei 2018.

Werken nutsmaatschappijen in Wijnstraat en Schipstraat

Donderdag 12 april starten de werken van de nutsmaatschappijen in een deel van de Wijnstraat en de Schipstraat. Deze werken kaderen in de heraanleg van de Vrijheid. Hierdoor zal geen verkeer mogelijk zijn in de Wijnstraat tussen het A.Delhayeplein en de Sint-Cornelisstraat van 12 tem 27 april. Er wordt een omleiding voorzien via het A.Delhayeplein, de Neerhofstraat en de Sint-Cornelisstraat. Klanten en bewoners van de Wijnstraat kunnen zich parkeren op de omliggende parkings (parking Familia, parking A.Delhayeplein en parking op hoek Sint-Cornelisstraat met Wijnstraat) en van daaruit te voet de verschillende handelszaken bereiken.

Tevens worden de Sint-Martenstraat (vanaf de Passage) en de Schipstraat afgesloten voor alle verkeer en dit van 12 april tot eind mei. Doorgang vanuit de Sint-Martensstraat naar de parking achter het stadhuis blijft mogelijk.

Op maandag 16 april zal er ook een huisaansluiting uitgevoerd worden van een gerenoveerd winkelpand dat binnenkort zal in gebruik genomen worden in het bovenste deel van de Wijnstraat. Hierdoor zal die dag de volledige Wijnstraat afgesloten zijn. Ook vanuit de Sint-Cornelisstraat zal de Wijnstraat die dag niet bereikbaar zijn. Plaatselijk verkeer uit de Sint-Cornelisstraat kan via de Fabriekstraat wegrijden naar de Kasteelstraat.

Project Familia : Sint-Hermesstraat - Watermolenstraat 

Vanaf 16 april beginnen er een aantal belangrijke werken aan het privaat project Familia met het vooruitzicht om de gevel van het gebouw te bewaren. Hierdoor zal gedurende twee weken geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Voetgangers en fietsers zullen wel nog de doorsteek kunnen maken. Werfvoertuigen zullen via de Priestersstraat het projectgebied moeten verlaten waardoor hier ook een parkeerverbod voorzien is om beschadigingen van personenwagens te vermijden.

Ovide Decrolylaan – aanpassen huisaansluitingen voor water

Vanaf maandag 9 april 2018 starten de werken voor het aanpassen van de huisaansluitingen voor water in het kader van de heraanleg van de voetpaden in de O. Decrolylaan. Er wordt gewerkt in verschillende zones die opschuiven naar gelang de werken vorderen. Er wordt gewerkt met beurtelingse doorgang voor het verkeer. Deze werken zullen duren tot eind april 2018.

Werken Fiertelmeers - Groeneweg

In de Groeneweg worden momenteel de voetpaden en borduren aangelegd. In de Fiertelmeers en Groeneweg werd reeds een onderlaag asfalt aangebracht. De eindlaag wordt in beide straten aangebracht nadat de voetpaden in de Groeneweg afgewerkt zijn. Deze werken zullen duren tot eind maart 2018, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verbouwingswerken Hoge Mote

Vanaf 20 februari 2017 starten de verbouwingswerken aan de Hoge Mote in de De Biesestraat. Er wordt parkeerverbod ingevoerd ter hoogte van de parkeerstrook voor de Hoge Mote (parkeerstrook wordt ingericht als werfzone) en aan de overkant van de straat zodanig dat een vlotte doorgang voor het verkeer verzekerd blijft.