Wegenwerken

Op deze pagina kan je terecht voor een overzicht van de grote wegenwerken in Ronse.
Een overzicht van alle werken kan je terugvinden via hinder in kaart.

Aanleg nutsleidingen IJsmolenstraat

Vanaf 7 december 2022 starten in de IJsmolenstraat werken ter hoogte van de huisnummers 45 - 47 voor de aanleg van nutsleidingen.

In de IJsmolenstraat is er geen doorgaand  verkeer mogelijk ter hoogte van de werken. Plaatselijk verkeer is mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien via de Ninoofsesteenweg.

Deze werken zullen duren tot en met 9 december 2022 (afhankelijk van de weersomstandigheden).

 

Wegenwerken Berchemsesteenweg - Rozenaaksesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 5 december 2022 met herstellingswerken thv het kruispunt Berchemsesteenweg/Rozenaaksesteenweg en een klein stuk van de Rozenaaksesteenweg.

Gedurende de duur van de werken (1 week – afhankelijk van de weersomstandigheden) zullen de Rozenaaksesteenweg en de Mussenstraat niet bereikbaar zijn via de Berchemsesteenweg.

Het asfalt van het wegdek zal worden afgefreesd en worden voorzien van een nieuwe asfaltbekleding.

Omleidingen

Het verkeer van de N36 naar de Rozenaaksesteenweg zal worden omgeleid via de N36 - Rodemutslaan - Engelsenlaan - Doorniksesteenweg - Paillartcamp

Het verkeer van de N36 naar de Mussenstraat zal worden omgeleid via de N36 - Steenveldstraat.

 

Aanleg nutsleidingen Kammeland en Hogerlucht

Vanaf 15 december 2022 starten werken in Kammeland en Hogerlucht voor de aanleg van nutsleidingen ter hoogte van het kruispunt.

Tijdens de werken wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in Kammeland en Hogerlucht. Er wordt een omleiding voorzien.

In Hogerlucht wordt gewerkt in deel tussen de Dammekensstraat en Kammeland - omleiding via Kammeland - Broeke - S.M. Glorieuxlaan en Wolvestraat.

In Kammeland wordt gewerkt in deel tussen rondpunt Broeke/Jablonecstraat en Hogerlucht - omleiding via Broeke - S.M. Glorieuxlaan en Wolvestraat.

Deze werken zullen duren tot 23 december 2022.

 

Wegenwerken Brakel N48 - Ronsesestraat

Vanaf 2 mei 2022 starten in Brakel de werken voor de heraanleg van de Ronsesestraat N48. De Ronsesestraat is afgesloten tussen het rondpunt in Brakel en D’Hoppe.

Voor het zwaar verkeer wordt een omleiding voorzien via de N8 Brakel/Oudenaarde en de N60 Oudenaarde/Ronse in beide richtingen. Voor het gewoon verkeer wordt plaatselijk een omleiding voorzien.

Timing en impact van de werken kan je raadplegen op www.brakel.be

-------------------------

Vernieuwingswerken spoorwegbruggen

Infrabel start met het vernieuwen van de spoorwegbruggen ter hoogte van de Nieuwebrugstraat en Elzelestraat/Elzeelsesteenweg. Deze werken zijn nodig om de continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen.

- Nieuwebrugstraat: vanaf 26/04 tot 23/12/2022 : brug afgesloten voor het verkeer. Doorgang mogelijk voor voetgangers en fietsers

- Elzelestraat/Elzeelsesteenweg: vanaf 31/10 tot 23/12/2022 : doorgang mogelijk over 2 versmalde rijstroken. Er wordt gewerkt met een asverschuiving van de rijvakken.

Tijdens de weekends wanneer er doorlopend gewerkt wordt is het treinverkeer onderbroken. Meer info omtrent de aangepaste dienstregeling  kan u terugvinden via de reisplanner op www.nmbs.be of de NMBS-app.

Omleidingen

De Nieuwebrugstraat is ter hoogte van de spoorwegbrug momenteel reeds afgesloten door de werken in de Beukenlaan. Hiervoor is dus geen bijkomende omleiding nodig.

De Waatsbrugstraat is afgesloten ter hoogte van de Elzeelsesteenweg tot aan Blauwesteen. Via Blauwesteen en Hendrik Consciencestraat kan de Elzeelsesteenweg bereikt worden. Doorgang mogelijk voor voetgangers en fietsers.

Aansluitend op deze werken start de provincie met de aanleg van de fietssnelweg F421 – www.fietssnelwegen.be/f421.

-------------------------

Heraanleg Beukenlaan - aanleg nutsleidingen

Vanaf woensdag 17 november 2021 starten de werken voor de aanleg van de nutsleidingen en de wegenis in het kader van de heraanleg van de Beukenlaan. Voor deze werken wordt ook gewerkt in een deel van de Molendam - Aatstraat – Hermes Van Wynghenestraat – Poermagazijnstraat en Nieuwebrugstraat.

Er wordt een omleiding voorzien.

Deze werken zullen duren tot eind 2022 afhankelijk van de weersomstandigheden.