Wegenwerken

Op deze pagina kan je terecht voor een overzicht van de grote wegenwerken in Ronse.
Een overzicht van alle werken kan je terugvinden via hinder in kaart.

Wegenwerken Brakel N48 - Ronsesestraat

Vanaf 2 mei 2022 starten in Brakel de werken voor de heraanleg van de Ronsesestraat N48. De Ronsesestraat is afgesloten tussen het rondpunt in Brakel en D’Hoppe.

Voor het zwaar verkeer wordt een omleiding voorzien via de N8 Brakel/Oudenaarde en de N60 Oudenaarde/Ronse in beide richtingen.

Voor het gewoon verkeer wordt plaatselijk een omleiding voorzien.

Timing en impact van de werken kan je raadplegen op www.brakel.be

Vernieuwingswerken spoorwegbruggen

Infrabel start met het vernieuwen van de spoorwegbruggen ter hoogte van de Nieuwebrugstraat en Elzelestraat/Elzeelsesteenweg. Deze werken zijn nodig om de continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen.

De bruggen worden afgesloten voor alle verkeer (inclusief voetgangers en fietsers). Er wordt een omleiding voorzien.

- Nieuwebrugstraat: vanaf 26/04 tot 8/07/2022

- Elzelestraat/Elzeelsesteenweg: vanaf 23/05 tot augustus 2022 – tijdens en na het bouwverlof (van 8/07 tot 29/07/2022) is er beurtelings doorgang mogelijk over 1 rijstrook – er wordt dan gewerkt met verkeerslichten.

Tijdens de weekends wanneer er doorlopend gewerkt wordt is het treinverkeer onderbroken. Meer info omtrent de aangepaste dienstregeling  kan u terugvinden via de reisplanner op www.nmbs.be of de NMBS-app.

Omleidingen

De Nieuwbrugstraat is ter hoogte van de spoorwegbrug momenteel reeds afgesloten door de werken in de Beukenlaan. Hiervoor is dus geen bijkomende omleiding nodig. De omleiding voor de werken aan de brug op de Elzeelsesteenweg wordt momenteel uitgewerkt en zal hier worden opgenomen van zodra deze beschikbaar is.

Aansluitend op deze werken start de provincie met de aanleg van de fietssnelweg F421 – www.fietssnelwegen.be/f421.

-------------------------

Heraanleg Beukenlaan – Georges Desmetstraat afgesloten voor aanleg nutsleidingen

Vanaf dinsdag 8 maart 2022 wordt de Georges Desmetstraat afgesloten vanaf de Beukenlaan voor het vernieuwen van de nutsleidingen , er is enkel plaatselijk verkeer mogelijk. Het eenrichtingsverkeer in de Georges Desmetstraat wordt tijdelijk opgeheven. Er wordt een omleiding voorzien. Deze werken duren tot eind maart 2022 (afhankelijk van de weersomstandigheden)

-------------------------

Heraanleg Beukenlaan - aanleg nutsleidingen

Vanaf woensdag 17 november 2021 starten de werken voor de aanleg van de nutsleidingen en de wegenis in het kader van de heraanleg van de Beukenlaan. Voor deze werken wordt ook gewerkt in een deel van de Molendam - Aatstraat – Hermes Van Wynghenestraat – Poermagazijnstraat en Nieuwebrugstraat.

Er wordt een omleiding voorzien.

Deze werken zullen duren tot eind 2022 afhankelijk van de weersomstandigheden.

Meer info via deze link.