Wegenwerken

Wegenwerken Broeke : fase 3

Vrijdag 5 juli start in Broeke (gewestweg N48b) fase 3 van de wegen- en rioleringswerken. Tijdens deze werken wordt het openbaar domein volledig aangepakt en start de aanleg van nieuwe voetpaden, fietspaden, parkeerstroken, beplanting, een gescheiden riolering en een nieuwe wegverharding. Daarbij is geen doorgaand verkeer mogelijk. Meer info en plannen.

Ruimen van riolering

Op dinsdag 4 en woensdag 5 juni 2019 wordt in diverse straten van Ronse de riolering geruimd. Voor het plaatsen van de ruimingswagen midden op de rijweg worden volgende straten tijdelijk afgesloten (ongeveer 1 u.): Floréal (deel ter hoogte van huisnummer 169), Théodule Canfijnstraat, Florent Devosstraat, Poermagazijnstraat en Stooktstraat (deel tussen Deurnemeers en rondpunt Rode Broeckstraat).

Ninoofsesteenweg N48 - onderhoudswerken

Van maandag 11 juni 2019 wordt in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer op de Ninoofsesteenweg tussen de grens met Wallonië en het kruispunt Kanarieberg/Schoonboeke het asfalt en fietspad vernieuwd. Er wordt in 2 fasen gewerkt,  het verkeer kan doorgang vinden per weghelft op 2x1 in plaats van 2x2 rijvakken. Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk, het fietsverkeer wordt naar de overzijde omgeleid. Deze werken zullen duren tot 21 juni 2019 (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Populierstraat : overweg afgesloten

Vanaf dinsdag 11 juni  2019 wordt in de Populierstraat de overweg afgesloten voor onderhoudswerken aan de sporen. Ter hoogte van de overweg is geen doorgang mogelijk, er is enkel plaatselijk verkeer mogelijk in de straat. Er wordt een wegomleiding voorzien via de Braambosstraat, Ninoofsesteenweg en Savooistraat. Deze werken zullen duren tot 12 juli .

Asfalteringswerken

Van 27 mei tot 7 juni 2019 worden in verschillende straten in Ronse asfalteringswerken uitgevoerd voor herstellen van het wegdek waardoor deze straten tijdelijk afgesloten zullen zijn, plaatselijk verkeer is mogelijk. Volgende straten komen aan de beurt:

IJsmolenstraat  Boekzitting – Sint-Pietersbosstraat – Hoogdeurnestraat – Brokelaerestraat – Maquisstraat – Rotterij – R. Van Caeneghemstraat – Fiertelmeers – Gasmeterstraat – Hersenplank – Stooktstraat  - Cachette Pierette

Wegenwerken in Broeke

Maandag 20 mei starten in Broeke (gewestweg N48b) fase 2 en fase 3 van de wegen- en rioleringswerken. Tijdens deze werken wordt het openbaar domein volledig aangepakt en start de aanleg van nieuwe voetpaden, fietspaden, parkeerstroken, beplanting, een gescheiden riolering en een nieuwe wegverharding. Fase 1, de werken van de nutsmaatschappijen, werd reeds eerder uitgevoerd. De werken zullen 150 werkdagen duren. Daarbij is geen doorgaand verkeer mogelijk. Meer info en plannen.

Peperstraat – heraanleg voetpad

Vanaf maandag 6 mei 2019 starten de werken in de Peperstraat voor het herstellen van het voetpad aan de kant van de oneven huisnummers. De Peperstraat wordt enkel afgesloten wanneer dit nodig is voor de werken en is steeds open voor alle verkeer ’s avonds na 16u. tot ’s morgens 8.30u. Deze werken zullen duren tot 14 juni (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Werken De Vrijheid

Op 1 maart 2019 starten de werken in het deel Sint-Martensstraat vanaf het Franklin Rooseveltplein tot de Passage voor het opbreken van de rijbaan voor archeologisch onderzoek door Solva met aansluitend de rioleringswerken. Er is geen verkeer meer mogelijk vanaf het Franklin Rooseveltplein naar de Sint-Martensstraat. De handelaars van de Passage en de parking stadhuis blijven steeds bereikbaar, er wordt een omleiding voorzien via de Sint-Pietersnieuwstraat en het Kaatsspelplein. Deze werken zullen duren tot 19 juli 2019.

Heraanleg De Vrijheid

Meer info over de werken in het kader van de heraanleg De Vrijheid vind je hier.