Sportinfrastructuur 't Rosco

't Rosco

Ronse deed de voorbije jaren heel wat inspanningen en investeringen op het vlak van sportinfrastructuur. Zo staat de sporthal er sinds 2006 en wordt de sportzone aan de Leuzesesteenweg nog steeds verder uitgebouwd. De bouw van het nieuwe zwembad is  een volgende grote stap. De afwerking daarvan is voorzien in september 2019...

Sporthal 't Rosco

Grote zaal : Centraal in de sporthal is er een grote zaal die kan worden verdeeld in drie kleinere delen. Er zijn veel sporten die je hier kan beoefenen, zoals minivoetbal, basketbal, gymnastiek, badminton... Ook zijn er meerdere scoreborden aanwezig. In de zaal is er ook een uitschuifbare tribune aanwezig die plaats biedt aan ongeveer 400 toeschouwers.

Polyvalente zalen : Er zijn twee zeer ruime en aangename polyvalente zalen met heel veel lichtinval. Beide zalen zijn voorzien van spiegels en een professionele dansvloer. Deze zalen kunnen zowel door clubs als door particulieren worden gehuurd.

Klimmuur : In de sporthal is ook een grote klimmuur aanwezig van maar liefst 11 m. hoog. Er zijn 15 klimtouwen ter beschikking met verschillende klimroutes variërend in moeilijkheidsgraad. Er zijn diverse overhangen met verschillende inclinaties.

Vergaderzalen : In het gebouw bevinden zich twee ruime vergaderlokalen. Indien gewenst kan je beschikken over een projector. Beide vergaderzalen kunnen samengevoegd worden tot één grote vergaderruimte.

Aanvraagformulieren voor de reservatie van de zalen, evenementen en het intern reglement kan je hieronder terugvinden:

- Aanvraag reservaties seizoen 2019-2020

- Aanvraag evenementen

- Intern reglement

Sportzone Leuzesesteenweg

  • Finse Piste : De Finse Piste loopt rondom de sportzone en is vrij toegankelijk. Het parcours is 1450 m. lang met een breedte van 1m80. Het traject is voorzien van de nodige verlichting en een ondergrond die bestaat uit boomschors om de impact op de gewrichten tijdens het lopen te dempen. De piste wordt volledig afgebakend door boordstenen.
  • Omnisportterrein : Op het verharde omnisportterrein kunnen er verschillende sporten worden beoefend zoals voetbal, basketbal, volleybal... Iedereen kan hier gratis gebruik van maken.
  • Petanquevelden : Ook petanque is mogelijk aan de sporthal. Er zijn maar liefst vier petanquebanen. Iedereen kan hier vrij gebruik van maken en je kan petanqueballen vragen aan de balie van de sporthal.
  • Buitenspeelpleintje : Kinderen en jongeren kunnen ravotten op het speelplein aan de ingang van de sporthal. Dit is op elk moment van de dag vrij toegankelijk.
  • Terreinen KSK Ronse : Naast de sporthal bevinden zich ook de terreinen en hoofdtribune van voetbalclub KSK Ronse.

Andere