MOVE 9600

Move9600

Gratis bewegen voor iedereen!

De coronacrisis is het ideale moment om eindelijk die loop- of wandelschoenen aan te trekken of de fiets vanonder het stof te halen. Buiten gaan sporten is in tijden van corona voor vele mensen een belangrijke vrijetijdsbesteding. Om de inwoners te stimuleren te blijven bewegen en sporten stelt de sportdienst verschillende nieuwe lessenreeksen en initiatieven voor. Deze worden gebundeld onder 'MOVE 9600':

 >> Actieve trage wegenwandelingen

1) Ossestraat-Folderstraat - actieve versie

Tijdens deze trage wegenwandeling is het de bedoeling dat je de verschillende opdrachten uitvoert. Je kan deze route uitprinten via deze link en de opdrachten kan je hier downloaden.

Praktisch:

  • Startplaats: Molen Ten Hotond, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen.
  • Bereikbaarheid: Lijn 68, Ronse-Kluisbergen, halte Kasseiweg-Ronse of Belbus 470 'Kluisbergen-Ronse' en belbus 475 'Ronse' halte 'Ronse/Renaix Hotondstraat'. Raadpleeg www.delijn.be voor de concrete diensturen.
  • Parking: er is beperkte parkeergelegenheid lang de Zandstraat (N425, Ronse - Kluisbergen) en bij café Molen Ten Hotond (Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen.
  • Afstand: 4 km /7,5 km (laarzen of goed schoeisel zijn aangeraden)

2) Geuzentorenpad - actieve versie

Tijdens deze wandeling langs het Geuzentorenpad is het de bedoeling dat je de verschillende opdrachten uitvoert. Op deze overzichtskaart kan je de wandelroute (2 km.) terugvinden en de opdrachten kan je hier downloaden. 

>> Online bewegingslessen voor beginners - maandag 

Tijdens deze les komen verschillende algemene lichaamsoefeningen aan bod. Deze kan je live meevolgen of nadien bekijken. 

>> Total Body Workout - woensdag

Tijdens deze workout worden alle spiergroepen in 1 training aangepakt. Je kan de oefeningen op eigen tempo uitvoeren en zijn dus toegankelijk voor elk niveau. Geen excuses meer, want deze workout kan je perfect thuis doen. 

>> Beweegfilmpjes voor telewerkers - donderdag

We zitten te veel en bewegen te weinig... Nu we met zijn allen lange tijd zoveel mogelijk van thuis uit moeten werken, is het meer dan ooit belangrijk dat we niet vergeten te bewegen. Bewegen helpt je namelijk productief en geconcentreerd te blijven.

  • Op donderdag wordt om 14 u. telkens een beweegfilmpje online geplaatst met simpele bewegingsoefeningen.
  • Deze kan je terugvinden op de Facebookpagina van de sportdienst. 
  • Je kan al deze filmpjes ook hier vinden, samen met enkele tips om gezond en aangenaam te telewerken.