Brandweer Ronse

 !!!  Noodnummer: 100 of 112  !!!

Brandweerpost Ronse
Veemarkt 28 - 9600 Ronse
 
Postoverste : Kapitein Philippe Vanden Hole
T: 055 33 50 55 (administratief nummer)
ronse@bvlar.be
Website : www.bvlar.be 

Taken en tarieven

De brandweer doet het graag en goed, maar niet altijd gratis... De wettelijke opdrachten van de brandweer zijn kosteloos. Voor het blussen van een brand of het bevrijden van een slachtoffer uit een voertuig zal de brandweer dus geen kosten aanrekenen. Daar betaal je immers belastingen voor. Voor andere tussenkomsten van de brandweer worden er wel facturen opgemaakt. Zo is het verdelgen van wespennesten bijvoorbeeld te betalen. De prijzen staan vermeld in het retributiereglement.

Klik hier om meer te weten te komen over de taken van de brandweer of voor welke problemen je een beroep kan doen op de brandweer.

Retributiereglement

Het volledig reglement kan je terugvinden op de zonale website van de Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen: www.bvlar.be De retributie is verschuldigd door de fysieke persoon of de rechtspersoon in wiens belang de interventie uitgevoerd wordt. In de mate van het mogelijke wordt aan de begunstigde van de interventie een document ter ondertekening voorgelegd waarbij hij instemt dat de interventie in zijn belang gebeurt. In geval van twee of meer begunstigden van de prestatie zijn deze solidair en ondeelbaar tot betaling gehouden. De lijst met tarieven kan je hier downloaden : Zonaal Retributiereglement 

Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen

Ronse maakt sinds 1 januari 2015 deel uit van de "Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen". De zone omvat, in alfabetische volgorde: Brakel, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruishoutem, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zingem, Zottegem en Zwalm.

De brandweerposten Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruishoutem, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem staan in voor de dienstverlening binnen de zone. Zo kan heel vlot "zonaal" materiaal en personeel ingezet worden bij specifieke of grotere interventies. Voor de inwoners van de steden en gemeenten binnen de hulpverleningszone "Vlaamse Ardennen" verandert er in de praktijk weinig.