BE-alert

logo BE-alert

Verwittigd worden bij een noodsituatie?
Schrijf je in bij BE-Alert!

BE-Alert is een nieuw alarmeringssysteem om de bevolking die rechtstreeks bij een noodsituatie betrokken is snel te kunnen verwittigen en duidelijk te informeren. De overheid kan jou alarmeren via een ingesproken boodschap op je vaste of mobiele telefoon, een sms op je mobiele telefoon, een e-mail of fax.

Wil jij deze verwittiging ook gratis ontvangen? Schrijf dan nu in! Surf naar www.be-alert.be en vul jouw gegevens in. 
Een snelle alarmering is immers cruciaal in heel wat noodsituaties.
 

Wat is BE-Alert? 

BE-Alert is een project van de FOD Binnenlandse Zaken. Dit is dan ook een oproep aan alle inwoners om zich massaal in te schrijven! Je kunt je gegevens aanvullen en controleren via www.be-alert.be. Als jouw gegevens wijzigen, kan je dit steeds aanpassen. Jouw gegevens worden enkel gebruikt voor alarmering in geval van een noodsituatie. Jouw gegevens worden in geen geval gebruikt voor commerciële of politieke doeleinden.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Ronse en werkt in Brussel, Antwerpen…? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in de zone waar iets gebeurt, krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema en er gebeurt iets ernstig in de omgeving waar je bent… 

BE-Alert verzendt de telefonische boodschappen met het nummer 0477 77 77 55.
TIP : Sla dit nummer op onder "BE-Alert" op je GSM-toestel! 

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk. 

Registreer je

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in! Inschrijven is volledig gratis.