Werken bij het lokaal bestuur

Belangrijke werkgever in de regio

Het lokaal bestuur Ronse (stad en OCMW) is de motor van de stad. Wie er werkt maakt dagelijks echt het verschil voor de inwoners, bedrijven en verenigingen van onze stad. Onze missie luidt niet voor niks: we zijn R voor jou.

Daarom zorgen we er ook graag voor dat de meer dan 300 mensen die bij ons aan de slag gaan, dat in de best mogelijke omstandigheden kunnen doen. 

Bij ons krijg je alle kansen om jezelf te ontplooien als deel van een hecht team. Ook zorgen we voor een goed evenwicht tussen werk en privé. Want gelukkige collega’s zijn op hun best en onze klanten verdienen niet minder dan dat. 

Daarom zijn we ook steeds op zoek naar nieuw talent om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken. Misschien ben jij wel de collega die we zoeken.

Neem gerust eens een kijkje in de uitgebreide brochure voor alle nuttige informatie mocht je bij het lokaal bestuur Ronse willen solliciteren (spontaan of in het kader van een selectieprocedure).

TIP : Ga naar “www.virtueelronse.be” en maak virtueel kennis met de stad waarvoor je misschien zal werken. De beelden spreken voor zich.

 

Het lokaal bestuur als werkgever

Werken voor de stad Ronse biedt heel wat voordelen.

 • Werken voor het Lokaal Bestuur Ronse is als thuis werken. De korte verplaatsing bespaart je niet enkel veel tijdverlies en ander fileleed. Je realiseert bovendien een aanzienlijke besparing op je brandstof- en onderhoudskosten en je draagt zo ook je steentje bij tot een vermindering van belasting van het milieu.
 • Dienstverplaatsingen met het openbaar vervoer worden integraal vergoed. Voor dienstverplaatsingen met de eigen wagen kan je aanspraak maken op een kilometervergoeding en wordt je voertuig via een omniumverzekering verzekerd voor eventuele schadegevallen.
 • Alle diensten maken gebruik van een prikklok, waarvan een aantal diensten werken met een stelsel van glijdende werktijden. Door dit stelsel kan je zelf (gedeeltelijk) te bepalen wanneer je het werk aanvat en eindigt.
 • Je hebt jaarlijks recht op 32 betaalde vakantiedagen.
 • Eventuele overuren worden, naar gelang de voorziene regeling, uitbetaald of gecompenseerd. Je extra inspanningen blijven dus niet zonder tegenprestatie.
 • Elk personeelslid krijgt het nodige werkmateriaal ter beschikking.
 • Het stadsbestuur stelt een bedrag ter beschikking voor permanente vorming van de personeelsleden. Vorming kan zowel op vraag van het bestuur als op vraag van het personeelslid (als het nuttig is voor de werking binnen het bestuur) en wordt betaald door het bestuur.
 • Jaarlijks biedt het bestuur een nieuwjaarsevenement aan aan al haar personeelsleden.
 • Het stadsbestuur verleent haar personeel ook extra-legale voordelen met name:
  • Zowel contractuele personeelsleden als statutairen kunnen vrijwillig en gratis gebruik maken van de collectieve hospitalisatieverzekering.
  • Gezinsleden kunnen ook aansluiten, mits betaling, aan voordelige voorwaarden.
  • Aan elk personeelslid wordt per gewerkte dag één maaltijdcheque toegekend.
 • De personeelsleden krijgen de kans zich aan te sluiten bij onze vriendenkring.   
  Jaarlijks wordt via deze vriendenkring minimum één personeelsactiviteit georganiseerd.
  Bovendien kan elk lid via deze weg aanspraak maken op o.a. een jaarlijkse getrouwheidspremie, premie bij huwen of samenwonen, premie bij geboorte van een kind, premie bij pensionering... .

Rechtspositieregeling

De rechten en plichten van het personeel van het Lokaal Bestuur Ronse staan beschreven in de rechtspositieregeling (RPR) van de stad en OCMW.

Arbeidsreglement

De verschillende arbeidsreglementen kan je hieronder nalezen.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met de personeelsdienst van stad of OCMW.