Urban Move

23/01 > 19/04
powerplaysoccer

Hier verschijnt de aankomende activiteit van Urban Move 9600

• POWERPLAYSOCCER@SCHOOL •

Met powerplay@school wilt Buurtsport scholen ondersteunen in semi-georganiseerde street sports tijdens de speeltijden.

Dit schooljaar vestigen we de aandacht op hockey en voetbal. Gedurende 2 trimesters, oktober-december 2022 en januari-maart 2023, wordt powerplay@school uitgerold.

In het eerste trimester krijgt Streethockey de aandacht, in het tweede trimester komt Powerplaysoccer aan bod.

Streethockey is een nieuwe discipline die nog in volle ontwikkeling is. Het brengt hockey op een hippe manier. Streethockey wordt gespeeld in een ronde kooi, waarbij ook de boardings van het veld kunnen gebruikt worden in het spel. De hoge intensiteit en snelheid van de ‘2 tegen 2’ wedstrijden zorgen voor spectaculaire momenten, met veel tricks en skills van de spelers.

Powerplaysoccer is een voetbalvariant waarbij 2 teams van 2 spelers elkaar bekampen in een ronde kooi. Het geeft organisaties de kans om kinderen of volwassenen te laten voetballen in verschillende vormen van voetbalkooien.

Competitie

We houden voorrondes in de verschillende basisscholen. De competitie geldt enkel voor leerlingen van het 5e en het 6e leerjaar. De jongens en meisjes spelen in een aparte competitie. 

Op woensdag 19 april 2023 is er de Buitenspeeldag. Hét moment om de winnaars van de verschillende schoolvestigingen samen te brengen in een onderlinge competitie Powerplaysoccer.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen: buurtsport@ronse.be

Voorbije Urban Move-activiteiten