Subsidies kleine landschapselementen

Kleine landschapselementen

Kleine Landschapselementen (KLE) zijn wegbermen, knotbomenrijen, houtkanten, hagen, poelen, taluds, heuveltjes... Het zijn geen spectaculaire elementen in het landschap, maar ze geven de omgeving net dàt tikkeltje meer. Ze zijn van grote waarde voor dieren, die er voedsel en beschutting vinden. Ze verbinden de verschillende groene vlekken natuur met elkaar en fungeren als corridor voor dieren. In het GNOP wordt bijzondere aandacht besteed aan KLE.

Subsidies

Om het behoud, het herstel en de aanleg van KLE te bevorderen, heeft de stad Ronse een subsidiereglement voor aanplant en onderhoud van KLE.  

Download hier de aanvraagformulieren:
- subsidie onderhoud KLE
- subsidie aanplanten KLE

Knotboom zoekt knotter

Een knotboom wordt afhankelijk van de boomsoort elke zes tot tien jaar geknot, anders kan de stam openscheuren en in het slechtste geval zelfs afsterven. En hier wil RLVA de knotbomen een handje helpen…

Op zoek naar iemand die je knotbomen of hakhout komt onderhouden in ruil voor het brandhout? Zelf vrijwilliger om in ruil voor brandhout aan de slag te gaan? Ga naar de website van www.goedgeknot.be of neem contact op met Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen via landschapsloket@rlva.be of op het nummer 055 20 72 65.