Ronse Winterlicht

19/12 > 20/12
Winterlicht dans

Winterlicht in donkere dagen!

Iedereen heeft wel eens wat last van die donkere dagen tijdens de winterperiode. Een beetje extra licht zien, voelen of ervaren kan dan wonderen doen en je energiepeil de hoogte injagen. Je wordt er vrolijk van en vooral, je kan er zo van genieten. Maar het coronavirus en de lockdown zetten dit jaar toch wel een extra domper op de eindejaarsvreugde. En net daarom moet elk extra licht zorgen voor verbondenheid.

Donkere dagen vragen aldus om gezelligheid. De centrumstraten werden net voorzien van nieuwe kerstverlichting. De feestelijke, sfeerverhogende verlichting, in allerlei vormen hangend boven de straten, draagt daar zeker aan bij. En het stadsbestuur wil ook met lampionnen op verschillende plaatsen in de stad de sombere dagen opvrolijken. Dit positief beeld is nodig…  Nu de dagen korter worden en sociaal contact sterk beperkt is, kan licht helpen om de komende periode en de strenge maatregelen door te komen. 

Helaas... geen kerstmarkt in 2020

Dit wegens de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en het verbod op kerstmarkten. 

Programma 2020 

Lichtkunst in de stad Eindejaar coronabon
Kerstman komt op bezoek Koop lokaal, eet lokaal!
Win je Personal Shopper  Familievoorstelling 'Sneeuw' - GEANNULEERD!
Spaarkaartactie Stille film Charlie Chaplin 'City Lights'  - GEANNULEERD!

 

Lichtkunst in de stad

Vrijdag 18 december t.e.m. zondag 20 december - van 17 tot 22 u.

In deze donkere dagen kan iedereen wat extra licht gebruiken! De Ronsese centrumstraten werden daarom voorzien van nieuwe kerst- en sfeerverlichting. Bovendien zal lichtkunstenares Lotte Van den Audenaeren haar licht laten schijnen in de stad! Tijdens het eerste weekend van de kerstvakantie, in het kader van Ronse Winterlicht, zullen er twee van haar bijzondere, op maat gemaakte, lichtprojecties te zien zijn aan het Oude Postkantoor op de Grote Markt en aan Cultuurcentrum De Ververij (rondpunt Veemarkt):

  • i am now here with you, 2020
    Het werk manifesteert zich in het lezen: een verbinding wordt gemaakt tussen de lezer en het moment.
  • now here, 2020
    De installatie is een woordbeeld met licht. De woorden ‘now’ & ‘here’ worden door 2 krachtige spots loodrecht geprojecteerd op hetzelfde oppervlak. De woorden zijn over elkaar heen leesbaar, ze vormen 1 beeld dat veranderlijk is: wanneer mensen door de projectie heen lopen worden de woorden afzonderlijk leesbaar.

Lotte Van den Audenaerens werken ontstaan vanuit verwondering en aandacht voor het momentane. Alles wat aan onze waarneming verschijnt, verdwijnt onherroepelijk in het verleden zodra het zich openbaart. Het ogenblik, het moment, is de plaats en het tijdstip waar Lotte werkt. Ze maakt in-situ installaties, textielwerken, keramiekobjecten, lichtsculpturen en woordbeelden die ruimte laten voor transformatie. Vaak gaat het om tijdelijke interventies in het landschap of de stedelijke ruimte. Het zijn momentopnames, tijdsaanduidingen, processen waarin tijd stolt, materialiseert en verdwijnt.

Locatie: CC De Ververij, rondpunt Veemarkt - Oude Postkantoor, Grote Markt
Gratis toegang

Terug naar boven

 

De Kerstman op bezoek

Zaterdag 19 december van 14 tot 18 u.

De Kerstman komt op bezoek! Je kan gratis meerijden in zijn koets met paarden en je krijgt een suikerwafel cadeau zolang de voorraad strekt. Op het Franklin Rooseveltplein kan je een foto laten nemen van je kinderen samen met de kerstman rond een gezellig kampvuur. De foto’s krijg je direct mee naar huis. Er zal sfeermuziek voorzien zijn in de winkelstraten. 

Een organisatie van de Unie der Handelaars Ronse.

Terug naar boven

 

Win je Personal Shopper

Missing media.

Zaterdag 19 december 

Ben je toe aan een nieuw paar schoenen, een kleedje of een nieuw kostuum en wil je samen met Kadèr Gürbüz of Udo op stap? Dat kan! 

Dit jaar is er opnieuw de eindejaarsactie 'Personal Shopper' en zullen vier winnaars geloot worden: 1 man, 1 vrouw, 1 tienerjongen en 1 tienermeisje (van 10 t.e.m. 18 jaar).

Elke winnaar ontvangt een cheque van € 250 om samen met Udo of Kadèr op stap te gaan en de gepaste outfit te kopen. Deze cheques worden geschonken door UNIZO en de Unie der Handelaars.

Lijkt je dit een leuk cadeau voor jezelf, een familielid, een collega of een vriend(in)? 
Schrijf je dan hier in. Inschrijven kan tot en met 15 december.

>> Omwille van de coronamaatregelen zal het shoppen zelf waarschijnlijk pas plaats vinden in het voorjaar van 2021. Meer info vind je hier.  <<

De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd. Veel succes!

Terug naar boven

 

Spaarkaartactie: Shop in Ronse en win!

Koop, spaar en win één van de Ronsese cadeaucheques. Koop je tussen 30 november en 31 december bij één van de deelnemende handelszaken voor minimum € 5, dan krijg je één stempel op je spaarkaart. Als je 10 stempels verzameld hebt, kan je de spaarkaart deponeren in één van de wedstrijdboxen bij de deelnemende handelaars of in de verzamelbox die opgesteld zal staan in de inkomhal van het stadhuis. Je kan ook stempels verzamelen bij de deelnemende marktkramers op de wekelijkse woensdag- en zaterdagmarkt. De spaarkaarten moeten uiterlijk op woensdag 6 januari 2021 ingediend worden.

Op vrijdag 8 januari 2021 om 14 u. worden de winnaars geloot in het stadhuis. De prijzenpot bestaat uit 2 waardebonnen van € 250 geschonken door de Unie der Handelaars en UNIZO, één waardebon van € 150, één van € 100 en 10 waardebonnen van € 50. Enkele lokale handelaars schenken een bon van € 50 van hun eigen zaak, net zoals enkele marktkramers. De deelnemende handelaars en marktkramers vind je hier. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Terug naar boven

 

 Winterlicht Coronabon

Deze coronaperiode is een moeilijke tijd voor iedereen. Niet in het minst voor de lokale handelaars en horeca-uitbaters. Je kan hen echter steunen door de aankoop van één of meerdere Winterlicht Coronabonnen. Maar je profiteert ook zelf! Je koopt deze bon aan voor € 50, maar je krijgt er € 10 extra shopplezier bij dat door de stad Ronse bijgepast wordt. Zo wint iedereen: jij én de lokale handelaar of horeca-uitbater. Deze bonnen kan je aankopen om jezelf eens te verwennen of kan je schenken als cadeau. Nog tot 28 februari 2021 kan je deze bonnen aankopen bij jouw favoriete winkel, restaurant of café via www.shoppeninronse.be. Op deze website vind je ook de lijst met deelnemende handelszaken en horeca-uitbaters. De Winterlicht Coronabon blijft 1 jaar geldig. 

Terug naar boven

 

Koop lokaal, eet lokaal: de Ronsese horecazaken zijn er voor jou!

“Samen zijn we sterk”, dat is de boodschap die de Ronsese horecazaken willen overbrengen tijdens deze moeilijke tijden. Samen willen ze het beste van zichzelf geven om jou tijdens de eindejaarsdagen te verwennen. Nu de feestdagen naderen, willen we allemaal een lekkere maaltijd serveren en soms is het leuk om jezelf en jouw familieleden te verrassen met dat ietsje meer. En dat is wat de lokale horecazaken jou kunnen bieden!

Zij hebben zich verenigd onder de naam HOERA! en werken aan een gezamenlijke Facebookpagina en Instagram-account om hun aanbod aan de consument bekend te maken. Door zich te verenigen, zullen de horeca-uitbaters gezamenlijke acties organiseren en naar elkaar doorverwijzen.

Je kan nu reeds de website www.shoppeninronse.be raadplegen om alle horecazaken terug te vinden, evenals de link naar hun Facebookpagina en website. Je kan er hun menu raadplegen en ook meteen zien of deze zaak voorziet in take-away. Steun de lokale horeca-uitbaters en koop een Eindejaar Coronabon op www.shoppeninronse.be.

Terug naar boven

 

Sprookjes enzo
Pietro Chiarenza 'Sneeuw!' 

=> GEANNULEERD!

Zaterdag 19 december om 15 u.

Familievoorstelling 1,5+
Een witte wintervoorstelling voor de allerkleinsten

‘Sneeuw!’ is een fabelachtige interactieve voorstelling voor peuters en kleuters van 1,5 tot 3 jaar. Met weinig woorden en sterke beelden vol muziek en kleuren ademt de voorstelling de sfeer van het verre Noorden, stil en sprookjesachtig. Zet gauw je muts op, trek je sjaal en wanten aan en kom er lekker bij, dan gaan we samen op avontuur!

Locatie: Wolvestraat 37, 9600 Ronse
Prijs: € 8 volwassene - € 6 kind (korting voor inwoners Ronse met VT-pas cat. 1 en 2)
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

Terug naar boven

City Lights

Charlie Chaplin 'City Lights' 

=> GEANNULEERD!

Zondag 20 december om 17 u.

Stille film met live pianomuziek van Hilde Nash

'City Lights' is een Amerikaanse stille film uit 1931 van en met acteur/regisseur Charlie Chaplin. In deze beroemde film speelt Chaplin een vagebond die verliefd wordt op een arme, blinde bloemenverkoopster die via allerhande baantjes probeert om geld te verzamelen voor een oogoperatie. 'City Lights' is komisch, hartverwarmend en volgens velen Chaplins meesterwerk, onder meer dankzij een sublieme, ontroerende slotscène! Met Virginia Cherrill in de rol van het blinde meisje en Harry Myers als dronken miljonair.

Hilde Nash zal de stille film begeleiden met live piano! 

Locatie: Wolvestraat 37, 9600 Ronse
Gratis toegang. Reservatie verplicht.
Info en reservatie:
info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

Terug naar boven