Ronse Drawing Prize

expo Ronse Drawing Prize 2019

Corona-update 30/10/2020:

Expo verplaatst naar voorjaar 2021

"De Vlaamse regering nam op 27 oktober extra maatregelen om de coronapandemie te helpen indijken en besliste onder meer om cultuurhuizen tijdelijk te sluiten. Ook CC De Ververij sloot op 29 oktober voor onbepaalde tijd de deuren.

Hierdoor blijkt de organisatie van ‘Ronse Drawing Prize’, met indiening van de werken in november en de geplande tentoonstelling in december, helaas geen haalbare kaart meer. We zien ons daarom genoodzaakt ‘Ronse Drawing Prize’ uit te stellen naar het voorjaar van 2021 voor zover de omstandigheden het toelaten.

Momenteel zijn we nog volop in overleg met de juryleden om nieuwe data te prikken voor indiening van de werken, jurering en tentoonstelling. We hopen deze zo snel mogelijk te kunnen meedelen.

>> Inschrijven

  • Concreet kunnen we wel al meegeven dat nieuwe deelnemers zich gewoon kunnen blijven aanmelden tot 15 februari via Registratie GPT 2020.
  • Deelnemers die zich reeds online registreerden, behouden hun volgnummers voor deelname aan de wedstrijd in het voorjaar van 2021.
  • Wens je je inschrijving voor de editie 2020 echter te annuleren, stuur dan gerust een e-mail naar info@ccdeververij.be."

Bedankt voor het begrip!

Team CC De Ververij

52e Grote Prijs Actuele Tekenkunst

CC De Ververij organiseert de wedstrijd ‘Ronse Drawing Prize’ waarbij de focus op de autonome hedendaagse tekenkunst ligt. De wedstrijd geniet een sterke artistieke uitstraling en een groeiende aandacht in de Vlaamse beeldende kunstenwereld. Dit heeft ongetwijfeld te maken met een grote belangstelling voor de autonome tekenkunst, maar eveneens met de gerichte en eigentijdse promo (ook in het buitenland), het authentiek concept, de bijzondere tentoonstellingsruimte én vooral met de selectie van juryleden met een eigenzinnige expertise en een sterk gewicht in de kunstensector.

Editie 2020

Reglement GPT 2020

Hoe kan je deelnemen?

Inschrijven kan tot 15 februari via Registratie GPT 2020 

Hoe en wanneer indienen?

Na de online inschrijving krijg je een bevestigingsmail in je mailbox. Binnen de week krijg je van CC De Ververij per mail één of meerdere volgnummers (afhankelijk van het aantal deelnemende werken met een maximum van 3). Schrijf of bevestig het nummer (de nummers) op je tekening(en) en verpak ze zorgvuldig. De data van het inleveren van de werken moet verder bekeken worden. Een mail zal daarover later duidelijkheid geven.

Hoe verloopt de selectie?

Op een nog te bepalen tijdstip zal de jury de laureaten aanduiden alsook de geselecteerde werken voor de tentoonstelling. De jury bestaat voor deze 52e editie uit: Mark Manders, Pjeroo Roobjee, Philippe Van Cauteren, Rinus Van De Velde en Anne-Mie Van Kerckhoven.

Wanneer is de uitslag gekend?

Na de jurering zal je een mail ontvangen met de mededeling of je werk al dan niet geselecteerd werd.

Afhalen werken

Data nog te bepalen

CC De ververij staat niet in voor het verzenden van werken. De deelnemer kan wel op eigen kosten een koeriersbedrijf de opdracht geven de tekening(en)te laten ophalen. Niet afgehaalde werken worden nog een maand ter beschikking gehouden op de dienst Cultuur voor eventuele latere afhaling na afspraak.  

LET WEL: de werken zijn na het verlopen van het afhaalweekend niet meer verzekerd. Na het verstrijken van deze periode worden niet-afgehaalde werken eigendom van het CC.

Tentoonstelling

Vernissage
De vernissage zal plaatsvinden op een nog te bepalen tijdstip. Elke deelnemer ontvangt bij het inleveren van de tekeningen een uitnodiging. De plaatsen zijn beperkt, vooraf inschrijven noodzakelijk via info@ccdeververij.be of 055 23 28 01.

Tentoonstelling: data nog te bepalen
Expo open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17.30 u.
Gratis toegang.
Locatie: Wolvestraat 37

© Arthur Vanobost

Winnende tekeningen

Elk jaar staat de winnaar van de ‘Ronse Drawing Prize’ één werk af aan de collectie van de stad Ronse. Dit heeft geleid tot een bijzondere collectie die doorheen de jaren de evolutie en verscheidenheid toont van autonome hedendaagse tekenkunst.