Ronse Drawing Prize

expo Ronse Drawing Prize 2019

Grote Prijs Actuele Tekenkunst

Elk seizoen organiseert CC De Ververij de wedstrijd voor actuele tekenkunst. In 2018 was er de bijzondere ‘50 jaar’ feesteditie, dé doorstart voor een blijvende focus op de autonome hedendaagse tekenkunst in het tentoonstellingsbeleid van het cultuurcentrum.

De ‘Ronse Drawing Prize’ geniet van een sterke artistieke uitstraling en een groeiende aandacht in de Vlaamse beeldende kunstenwereld. Dit heeft ongetwijfeld te maken met een stijgende belangstelling voor de autonome tekenkunst de laatste jaren, maar eveneens met de gerichte en eigentijdse promo (ook in het buitenland), het authentiek concept, de bijzondere tentoonstellingsruimte én vooral met de selectie van juryleden met een eigenzinnige expertise en een sterk gewicht in de kunstensector.

Om optimaal tegemoet te blijven komen aan de verdere groei en internationalisering van de wedstrijd, neemt ‘Ronse Drawing Prize’ in 2020 een sabbatjaar dat zal toelaten om de organisatie verder te verfijnen en te digitaliseren. De Stad Ronse en CC De Ververij engageren zich voor een blijvende aandacht voor de actuele tekenkunst, en kijken uit naar een topeditie in 2021! Concrete inlichtingen i.v.m. de inschrijvingen voor de nieuwe editie zullen vanaf juni 2021 bekendgemaakt worden.

© Arthur Vanobost

Winnende tekeningen

Elk jaar staat de winnaar van de ‘Ronse Drawing Prize’ één werk af aan de collectie van de stad Ronse. Dit heeft geleid tot een bijzondere collectie die doorheen de jaren de evolutie en verscheidenheid toont van autonome hedendaagse tekenkunst.