Ronse Drawing Prize

expo Ronse Drawing Prize 2019

Grote Prijs Tekenkunst Ronse

Elk seizoen organiseert CC De Ververij de wedstrijd voor actuele tekenkunst. In 2018 was er de bijzondere ‘50 jaar’ feesteditie, dé doorstart voor een blijvende focus op de autonome hedendaagse tekenkunst in het tentoonstellingsbeleid van het cultuurcentrum.

De ‘Ronse Drawing Prize’ geniet van een sterke artistieke uitstraling en een groeiende aandacht in de Vlaamse beeldende kunstenwereld. Dit heeft ongetwijfeld te maken met een stijgende belangstelling voor de autonome tekenkunst de laatste jaren, maar eveneens met de gerichte en eigentijdse promo (ook in het buitenland), het authentiek concept, de bijzondere tentoonstellingsruimte én vooral met de selectie van juryleden met een eigenzinnige expertise en een sterk gewicht in de kunstensector.

Concrete inlichtingen i.v.m. de inschrijvingen voor de nieuwe editie 2020 zullen later bekendgemaakt worden.

Tentoonstelling van zaterdag 5 december '20 tot en met zondag 10 januari '21.
Locatie:
Wolvestraat 37
Expo open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17.30 u., gratis toegang.
Vernissage op vrijdag 4 december van 20 tot 22 u. - beperkt aantal plaatsen, vooraf inschrijven noodzakelijk via info@ccdeververij.be of 055 23 28 01.

© Arthur Vanobost

Winnende tekeningen

Elk jaar staat de winnaar van de ‘Ronse Drawing Prize’ één werk af aan de collectie van de stad Ronse. Dit heeft geleid tot een bijzondere collectie die doorheen de jaren de evolutie en verscheidenheid toont van autonome hedendaagse tekenkunst.