Ronse Drawing Prize

expo Ronse Drawing Prize 2019

52e Grote Prijs Actuele Tekenkunst

CC De Ververij organiseert de wedstrijd ‘Ronse Drawing Prize’ waarbij de focus op de autonome hedendaagse tekenkunst ligt. De wedstrijd geniet een sterke artistieke uitstraling en een groeiende aandacht in de Vlaamse beeldende kunstenwereld. Dit heeft ongetwijfeld te maken met een grote belangstelling voor de autonome tekenkunst, maar eveneens met de gerichte en eigentijdse promo (ook in het buitenland), het authentiek concept, de bijzondere tentoonstellingsruimte én vooral met de selectie van juryleden met een eigenzinnige expertise en een sterk gewicht in de kunstensector.

Editie 2020

Reglement GPT 2020

Hoe kan je deelnemen?

Inschrijven kan t.e.m. donderdag 19 november via Registratie GPT 2020 

Hoe en wanneer indienen?

Na de online inschrijving krijg je een bevestigingsmail in je mailbox. Binnen de week krijg je van CC De Ververij per mail één of meerdere volgnummers (afhankelijk van het aantal deelnemende werken met een maximum van 3). Schrijf of bevestig het nummer (de nummers) op je tekening(en) en verpak ze zorgvuldig. Lever je tekeningen in op 20, 21 of 22 november tussen 14 en 18 u. in CC De Ververij, Wolvestraat 37, 9600 Ronse.

Hoe verloopt de selectie?

Op dinsdag 24 november zal de jury de laureaten aanduiden alsook de geselecteerde werken voor de tentoonstelling. De jury bestaat voor deze 52e editie uit: Mark Manders, Pjeroo Roobjee, Philippe Van Cauteren, Rinus Van De Velde en Anne-Mie Van Kerckhoven.

Wanneer is de uitslag gekend?

Na de jurering op dinsdag 24 november zal je een mail ontvangen met de mededeling of je werk al dan niet geselecteerd werd.

Afhalen werken

  • De afhaling van de niet-geselecteerde werken is gepland op 27, 28 en 29 november
  • De afhaling van de geselecteerde werken is gepland op 15, 16 en 17 januari
    telkens van 14 tot 18 u. in CC De Ververij, Wolvestraat 37, 9600 Ronse.

CC De ververij staat niet in voor het verzenden van werken. De deelnemer kan wel op eigen kosten een koeriersbedrijf de opdracht geven de tekening(en)te laten ophalen. Niet afgehaalde werken worden nog een maand ter beschikking gehouden op de dienst Cultuur voor eventuele latere afhaling na afspraak.  

LET WEL: de werken zijn na het verlopen van het afhaalweekend niet meer verzekerd. Na het verstrijken van deze periode worden niet-afgehaalde werken eigendom van het CC.

Tentoonstelling

Vernissage
De vernissage zal plaatsvinden op vrijdag 4 december 2020 van 20 tot 22.30 u. Elke deelnemer ontvangt bij het inleveren van de tekeningen een uitnodiging. De plaatsen zijn beperkt, vooraf inschrijven noodzakelijk via info@ccdeververij.be of 055 23 28 01.

Tentoonstelling: van zaterdag 5 december '20 tot en met zondag 10 januari '21
Expo open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17.30 u.
Gratis toegang.
Locatie: Wolvestraat 37

© Arthur Vanobost

Winnende tekeningen

Elk jaar staat de winnaar van de ‘Ronse Drawing Prize’ één werk af aan de collectie van de stad Ronse. Dit heeft geleid tot een bijzondere collectie die doorheen de jaren de evolutie en verscheidenheid toont van autonome hedendaagse tekenkunst.