Ronse Drawing Prize

Ronse Drawing Prize

De wedstrijd zal voortaan tweejaarlijks georganiseerd worden. 
Eerstvolgende editie: december 2024.
(Inschrijven mogelijk vanaf maandag 16 september 2024)

55e Grote Prijs Actuele Tekenkunst

CC De Ververij organiseert tweejaarlijks de wedstrijd ‘Ronse Drawing Prize’ waarbij de focus op de autonome hedendaagse tekenkunst ligt.

De wedstrijd geniet een sterke artistieke uitstraling en een groeiende aandacht van de Vlaamse beeldende kunstenwereld. Dit heeft ongetwijfeld te maken met een grote belangstelling voor de autonome tekenkunst, maar eveneens met de gerichte en eigentijdse promo (ook in het buitenland), het authentiek concept, de bijzondere tentoonstellingsruimte én vooral met de aanstelling van juryleden met een eigenzinnige expertise en een sterk gewicht in de kunstensector.

De jury voor de 55e editie bestaat uit Melanie Deboutte, Mark Manders, Pjeroo Roobjee, Philippe Van Cauteren, Rinus Van de Velde en Anne-Mie Van Kerckhoven.

Tentoonstelling van zaterdag 14 december 2024 t.e.m. zondag 19 januari 2025

Tentoonstelling open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 u. tot 17.30 u. (uitzonderlijk gesloten op 25 dec. en 1 jan.)
Opening op vrijdag 13 december om 20 u.
Locatie: CC De Ververij, Wolvestraat 37
Gratis toegang

Update : 2/12/2022

Rabten Tenzin wint Ronse Drawing Prize 2022. Meer info.

Winnende tekeningen

Elk jaar staat de winnaar van de ‘Ronse Drawing Prize’ één werk af aan de collectie van de stad Ronse. Dit heeft geleid tot een bijzondere collectie die doorheen de jaren de evolutie en verscheidenheid toont van autonome hedendaagse tekenkunst.