Op reis? Vergeet de kids-ID niet!

Kids ID

Kids-ID aanvragen

De grote vakantie komt er aan en we mogen terug reizen! Reis je met kinderen? Hou er dan rekening mee dat een (geldige) kids-ID verplicht is voor reizen binnen Europa.

De aanvraag wordt ondertekend door moeder/vader of de wettelijke vertegenwoordiger en het kind dient hierbij aanwezig te zijn. De Kids-ID wordt enkel uitgereikt aan kinderen jonger dan 12 jaar met de Belgische nationaliteit.  

De aanvraagprocedure duurt ongeveer 3-4 weken.
Kom dus tijdig langs als je van plan bent op reis te gaan naar het buitenland.
>> Heb je nog vragen, raadpleeg dan deze site.

Kostprijs: € 7,50

Wat moet je meebrengen?
Kom langs bij de dienst bevolking samen met jouw kind. Breng één recente pasfoto mee van het kind, in kleur, met een lichte achtergrond en met de volgende afmetingen: Formaat Pasfoto (35 mm x 45 mm) - Lengte van het gezicht (van kin tot kruin): tussen 31 mm en 36 mm. Meer info omtrent de voorwaarden kan je hier vinden. 

Reis je buiten de EU?
Dan heeft je kind een reispas nodig. Controleer tijdig of jij en je gezinsleden de juiste reisdocumenten hebben. Voor sommige reizen heb je een internationale reispas nodig.

Maak tijdig je afspraak om de nodige documenten aan te vragen. Zo vermijd je gebruik te moeten maken van de dure spoedprocedure en de bijhorende stress.

Gerelateerde items...