Gedichtendag

25/01
b&v

Donderdag 31 januari 2019

Gedichtendag is elk jaar hét poëziefeest in Vlaanderen en Nederland (en de start van de poézieweek): op school, in de bibliotheek, in winkels, theaters en musea, op het werk of gewoon op straat worden gedichten in de kijker gezet.

Naar aanleiding van de Week van de poëzie (31 januari – 6 februari 2019) organiseert de cultuurraad de traditionele wedstrijd voor het ‘Gedicht van de Stad Ronse’.

Dit jaar wordt er GEEN THEMA opgelegd.

Alle gedichten worden door een onafhankelijke jury per leeftijdscategorie beoordeeld :

  • 12 tot en met 14 jaar
  • 15 tot en met 18 jaar
  • 19 tot en met 35 jaar
  • 36 jaar en ouder

In iedere categorie wordt het winnend gedicht geselecteerd door een onafhankelijke jury. Uit deze vier wordt uiteindelijk het gedicht van de stad Ronse gekozen. De winnende gedichten en de eervolle vermelding worden bekend gemaakt op 30  januari 2019. Naast prijzen in natura krijgt een vers uit het gedicht van de stad een plaats op de poëzieboulevard tussen het station en het Delhayeplein.

Het volledige reglement kan je hier terugvinden.

Het bekroonde “Gedicht van de stad Ronse" en de winnende gedichten in de verschillende categorieën worden bekendgemaakt tijdens de poëzieavond "Muzen in de stad". Traditioneel organiseert de werkgroep Gedichtendag van de Cultuurraad opnieuw een wandeling en een muzikaal optreden. Verdere gegevens worden later bekendgemaakt.

Werkgroep Gedichtendag , Bibliotheek & Cultuurdienst - CC De Ververij