Gedichtendag

31/01
gedichtendag 2019

Donderdag 31 januari 2019

Het bekroonde “Gedicht van de stad Ronse 2019" en de winnende gedichten in de verschillende categorieën worden bekendgemaakt tijdens de poëzieavond "Muzen in de stad". Traditioneel organiseert de werkgroep Gedichtendag van de Cultuurraad opnieuw een wandeling en een muzikaal optreden.

Poëziewandeling 'Vitrine'

18 u.: onthaal en start, hoek Peperstraat/Markt

Bekendmaking 'Stadsgedicht 2019'

20.30 u.: bekendmaking van het gedicht van de stad Ronse 2019, gevolgd door een concert 'Lied' van Esmé Bos & Bart Voet. Een poëtische liedjestrip met nieuwe zelfgeschreven Nederlandstalige songs. Liedjes over vallen, de zee, de liefde en altijd meer. Helder, hoopvol en troostend.

Waar je zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet (wiegelied, Nachtegaal, WALS, Tres Tigres Tristes, El Tattoo del Tigre en Duveltjeskermis) waarschijnlijk van kent, zijn hun vertolkingen van songs in verschillende talen en genres. Met ‘LIED’ slaan zij een nieuwe weg in. Niets evenaart het plezier om de stem van Esmé Bos te horen, behalve dan haar de liedjes ook zelf te zíén zingen. Na jaren on the road als vertolker van andermans repertoire is er de ambitie om nu vooral eigen liedjes te zingen.

Locatie: Zuidstraat 19
Prijs: € 10 (deelname wandeling en concert) 
via Webshop Ronse
Inschrijven via cultuur@ronse.be of via 055 23 28 01

Werkgroep Gedichtendag (cultuurraad) i.s.m. CC De Ververij en de bibliotheek.