Zandland | Livestream concert n.a.v. Gedichtendag

25/01 > 31/01
Zandland

Maandag 25 januari - 20 u.

Poëtische jazz 

Wat gebeurt er wanneer je opwindende jazz mengt met mijmerende Nederlandstalige teksten? Omdat niemand een eenduidig antwoord kon verzinnen besloten vijf muzikanten uit verschillende windrichtingen de krachten te bundelen en het eens te proberen. Het resultaat? Zandland.

De soms zwoele en soms melancholische melodieën van Marjan Van Rompay (saxofoon) blazen wind in de zeilen van het schip dat de stille waters tussen jazz en kleinkunst overbrugt. De teksten zijn van de hand van Niels Boutsen die stream of consciousnessgewijs de muziek tracht te vatten met juist uitgekozen woorden. De verhalen nemen je mee op een poëtische reis langs zoute stranden.

Boutsen en Van Rompay zijn niet aan hun proefstuk toe. Beiden doen ze al tien jaar een frisse wind waaien binnen hun genre. Boutsen maakte met Stoomboot drie gesmaakte kleinkunstplaten die hem een MIA-nominatie opleverden, Van Rompay bracht met haar Marjan Van Rompay Group een nieuw geluid in de Belgische jazzscene.

Jonas Boutsen (drums), Geert Hendrickx (gitaar) en Roeland Van Noten (bas) zorgen voor de funky en bij momenten psychedelische ondertoon van Zandland. Ze namen hun debuut op met producer Nicolas Rombouts (Guido Belcanto, Stef Kamil Carlens en ex-Dez Mona) en stelden het op 30 november 2019 voor in de Rataplan in Borgerhout.

Marjan Van Rompay: saxofoon
Niels Boutsen: tekst
Geert Hendrickx: gitaar
Jonas Boutsen: drums
Roeland Van Noten: bas

Beleef het concert - gratis - live bij je thuis op maandag 25 januari om 20 u. via deze pagina of via Facebook.
Je kan het concert herbekijken t.e.m. zondag 31 januari! 

© Cis Vangoidsenhoven