Bewegen Op Verwijzing

BOV promo

Meer bewegen om mentaal en fysiek sterk te blijven?

Laat je persoonlijk coachen door een professional!

Meer bewegen in deze tijden? Voor de een is dat een eitje, de ander weet niet hoe hij er aan begint of dat kan volhouden. Gelukkig zijn er hulplijnen. Zoals een coach die samen met jou simpele manieren zoekt om elke dag wat actiever te zijn in en rond het huis.

Zo’n coach wordt voluit een ‘Bewegen Op Verwijzing-coach’ genoemd. ‘Op Verwijzing’, omdat deelnemers van zo’n traject normaal via de huisarts terechtkomen bij deze speciaal opgeleide coach. Maar aangezien de huisartsen zich momenteel focussen op o.a. (de gevolgen van) de coronacrisis, is die verwijzing tijdelijk niet nodig. Met andere woorden: iedereen die niet genoeg beweegt, veel langdurig stilzit en nood heeft aan meer beweging, kan zo’n coach inschakelen. En dat meer bewegen is nu belangrijker dan ooit, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Want in deze tijden met minder sociale contacten en grote onzekerheden doet zo’n ondersteuning voor meer beweging echt goed.

Laagdrempelige, persoonlijke aanpak

Hoe gaat een Bewegen Op Verwijzing-coach precies te werk? Vooral: op maat. De coach zoekt samen met de deelnemer naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven en blijft die deelnemer hiervoor van op de zijlijn motiveren en aanmoedigen. En het gaat niet om dure fitnessabonnementen – zou nu toch moeilijk zijn –, maar om het zoeken én vinden van meer beweegmogelijkheden thuis en in de dichte omgeving. Lang verhaal kort: de coach zet zijn deelnemer op weg naar een fitter, actiever leven en volgt hem of haar daarbij nauw op.

Gewoon doen!

Lijkt dit je wel wat? Of twijfel je nog? Neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach in je buurt en je bent vertrokken. Vooraf zal de coach afstemmen met jouw huisarts. En wie zich zorgen maakt over het kostenplaatje: de coaching wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse overheid. Wie dus meer wil bewegen en een duwtje in de rug nodig heeft: ‘t is het moment!  

Wie zijn de Bewegen Op Verwijzing-coaches?

Voor de regio Ronse-Kluisbergen is Nathalie Monnier aangesteld als beweegcoach.

 
Beweegcoach Nathalie Monnier
Mail ronse@bewegenopverwijzing.be
Telefoon 0479 90 13 27

 

Een project met bewezen effect

Bewegen Op Verwijzing is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven, o.a. in samenwerking met Sport Vlaanderen, dat al sinds zijn opstart in 2017 meer dan 4.900 Vlamingen tot een actiever leven heeft gebracht. Vandaag zijn er 115 Bewegen Op Verwijzing-coaches actief, verspreid over heel Vlaanderen. 

Of Beweging Op Verwijzing aanslaat? Uit onderzoek blijkt van wel: meer dan 7 op de 10 deelnemers geeft aan zich algemeen beter te voelen, 5 op de 10 kan beter met problemen om en 4 op de 10 zegt beter te slapen na Bewegen Op Verwijzing. Tevreden deelnemers blijven dan ook niet uit, zoals de 51-jarige Paul Van Namen: “Het gaat niet enkel om prestaties. Mijn coach Dirk houdt ontzettend veel rekening met mij. Dankzij zijn steun heb ik veel meer motivatie om mezelf te overtreffen.” En Paul is niet alleen, kijk hier wat Nikki en Leo erover zeggen.