Bewegen Op Verwijzing

BOV logo

Bewegen Op Verwijzing helpt inwoners van Ronse en Kluisbergen meer bewegen

De regio Ronse - Kluisbergen is gestart met het project “Bewegen Op Verwijzing”, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen huisartsen de inwoners van Ronse en Kluisbergen met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een “Bewegen Op Verwijzing-coach”. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

De bedoeling van “Bewegen Op Verwijzing”?
De “zittende” Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding. Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Ga ook even na of je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming.

Meer info via www.bewegenopverwijzing.be

Wie zijn de Bewegen Op Verwijzing-coaches?

Voor de regio Ronse-Kluisbergen is Nathalie Monnier aangesteld als beweegcoach.

 

Contactgegevens Nathalie Monnier
Mail ronse@bewegenopverwijzing.be
Telefoon 0479 90 13 27