Animator worden

animatoren

Animator in het jeugdwerk

Heb je dat ook ?

Op de meest gekke plaatsen en momenten, met of zonder aanleiding stort je je op een 'prooi'. Je prooi bestaat voor het overgrote deel uit jonge mensen tussen vier en twaalf jaar, maar het is geweten dat je ook leeftijdsgenoten en zelfs oudere mensen verorbert. Hierbij ga je geen enkele moeite uit de weg om je prooi te bekoren: spelen, ravotten, verkleedpartijen, muziek, dans, theater… noem maar op. Zelden ontkomt de prooi aan je klauwen. In heel extreme gevallen aarzel je niet om een korte broek of jurk aan te doen of om lachend in het slijk te rollen. Je beweegt je meestal in groep, wat niet wil zeggen dat je een kuddedier bent. Tijdens weekends en schoolvakanties ben je steeds te vinden in openlucht, zowel in het bos, als op het plein en overal elders waar er kansen liggen voor spel en avontuur...

Word je dit jaar 16 en herken je je in de hierboven beschreven kenmerken ? Heb je aanleg om met kinderen om te gaan ? Dan moet je beslist animator worden !

Wie?  Elke toffe knul of meid die dit jaar 16 wordt.
Waar?  Een basiscursus "animator in het jeugdwerk" kan je bij heel wat erkende organisaties volgen.

Het Stedelijk Jeugdcentrum van Ronse werkt vaak samen met V.D.S. en Lejo vzw.
Wanneer?  Dat hangt af van de organisatie. Uiteraard gaan deze cursussen door tijdens de schoolvakanties.
Wat kost het?             Ook dit hangt af van de organisatie. De dienst Jeugd van de stad Ronse komt wel tot 150 euro tegemoet in de deelnameprijs. Voorwaarde is dat je een betalingsattest en je attest van animator kan voorleggen én dat je stage gelopen hebt. 
Stage in Ronse?  Binnen het gemeentelijk jeugdwerk, kan je (2 weken) stage lopen op de Speelpleinwerking Pagadders, of bij de kampen Villa Creademie

(Tijdens je stageperiode ontvang je 25 euro vrijwilligersvergoeding.)
En dan? 

Na je stage kan je je vrolijke zelf wezen binnen elke werking van de jeugddienst. Je ontvangt hiervoor een vrijwilligersvergoeding.

Heb je zin om de groep animatoren te vervoegen? Stel je dan kandidaat als animator bij de jeugddienst.

Meer info? 

Jongens en meisjes die de kriebel te pakken hebben, kunnen het inschrijvingsformulier animator invullen en samen met een uittreksel uit het strafregister (model 2) - in de volksmond ook wel een bewijs van goed gedrag en zeden genoemd - aan de jeugddienst bezorgen.

 Kom gerust je licht eens opsteken bij de jeugddienst. Zij helpen je graag verder!