Vrijetijdspas Ronse

De kortingspas voor alle vrije tijd

De stad Ronse investeert veel in een sterk vrijetijdsaanbod. Cultuur, sport en spel zijn immers zeer belangrijk voor de ontplooiing en het welzijn van de inwoners. Vrije tijd verbindt jong en oud en versterkt het samenzijn in een diverse stad. Daarom is het belangrijk dat deelname aan vrije tijd voor alle inwoners toegankelijk is. Een kortingspas kan hierbij helpen: de Vrijetijdspas (VT-pas).

Deze VT-pas kan door alle Ronsenaars worden aangekocht voor 5 euro en geeft toegang tot een korting op tal van activiteiten die door de stad worden georganiseerd.

Op vertoon van je VT-pas krijg je tot 38% korting op:

 • Het volledig aanbod van het Cultuurcentrum De Ververij (4 euro per voorstelling, uitgezonderd voor familievoorstellingen).
 • Alle sportkampen en lessenreeksen georganiseerd door het lokaal bestuur.
 • De vakantie-initiatieven voor kinderen en jongeren georganiseerd door het lokaal bestuur.

Koop je pas:

 • Via de webshop van de stad (Dienst Jeugd & Sport).
 • Via de shop van Cultuurcentrum De Ververij - www.ccdeververij.be (doe dit enkel via deze weg wanneer je ook tickets wenst te bestellen).
 • Aan de balie van de dienst waar jij ook meteen wenst te reserveren voor een of meerdere activiteiten.

Deze pas is steeds geldig vanaf 1 september van een lopend kalenderjaar tot en met 31 augustus van het volgende jaar.

Gratis voor kwetsbare gezinnen én extra kortingen

Voor kwetsbare gezinnen in Ronse (OMNIO-statuut, schuldbemiddeling…) doet de stad een extra inspanning met de VT1-pas. Deze VT1-pas is uniek omdat deze niet alleen kortingen biedt op de activiteiten georganiseerd door de stad, maar ook op jaarabonnementen of inschrijvingen bij de deelnemende lokale sportclubs, cultuur- en jeugdverenigingen.

Op vertoon van de VT-pas krijg je tot 80% korting op:

 • Het volledig aanbod van het Cultuurcentrum De Ververij.
 • Alle sportkampen en lessenreeksen georganiseerd door het lokaal bestuur.
 • De vakantie-initiatieven voor kinderen en jongeren georganiseerd door het lokaal bestuur.
 • Alle activiteiten georganiseerd door de bibliotheek.
 • Inschrijvingsgelden bij de Kunstacademie Vlaamse Ardennen.
 • Inschrijvingsgelden of jaarabonnementen van de deelnemende verenigingen. 

Jaarlijks ontvangen de mensen die in aanmerking komen voor de VTP1 automatisch de VT-pas samen met een brochure die informeert over de kortingen waartoe de pas recht geeft. Bewoners die na de periode van de automatische verdeling in schuldhulpverlening of bijzonder omstandigheid terechtkomen, krijgen na evaluatie door de sociale diensten een VT-pas in het Sociaal Huis. 
Deze pas is steeds geldig vanaf 1 september van een lopend kalenderjaar tot en met 31 augustus van het volgende jaar.

Heb je vragen over het gebruik van de pas? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team via vtpas@ronse.be. Je kan ook steeds terecht aan het loket van één van de vrijetijdsdiensten: jeugd, sport of cultuur.

Aarzel dus niet en neem volop deel aan de vele vrijetijdsactiviteiten van onze stad. 

Geniet ervan!

Voorwaarden

Alle gebruikers van de VT-pas (zowel VTP1 als VTP2) moeten ingeschreven zijn in het bevolkingsregister van de stad Ronse.

Kosten

VTP 2 kost jaarlijks 5 euro per pasje.

VTP 1 wordt gratis uitgereikt.

Wat moet je meebrengen?

De VT2-pas kan door alle inwonende Ronsenaars jaarlijks worden aangekocht voor een bedrag van 5 euro, mits bewijs van domicilie.

De VT1-pas wordt automatisch toegekend, met een begeleidend schrijven dat hen informeert over de kortingen waartoe de pas recht geeft. Bewoners die na de periode van de automatische verdeling in de schuldhulpverlening of bijzonder omstandigheid terechtkomen, krijgen na evaluatie door de sociale diensten een VT1-pas in het Sociaal Huis.