Vlaanderen Feest!

11/07
vlag vlaanderen

Zondag 11 juli 2021

Ook in coronatijden blijft Vlaanderen Feest! ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap inzetten op de versterking van de samenhorigheid en samenhang over alle generaties heen binnen de Vlaamse samenleving.

Programma:

Vrijdag 9 juli: Vlaanderen Zingt

  • Vanaf 19.30 u. op de Kleine Markt >> Pleinconcerten
  • Voorprogramma: Wim Leys Party Band
  • Hoofdprogramma: Vlaanderen Zingt met presentator Donaat Deriemaeker

Zaterdag 10 juli : beiaardrecital

  • Stadsbeiaardier Dominique Wybraecke brengt om 11 u. een beiaardrecital (Sint-Hermesbasiliek) naar aanleiding van het 11 juli-feest. >> Beiaardconcerten

Zondag 11 juli : verzoeknummertjes, zoete hapjes en muziek

  • Vraag je Vlaams verzoeknummertje aan! Het lokaal bestuur Ronse trakteert op een Vlaams verzoeknummertje naar keuze. Heb je een vriend(in) of een familielid die jou tijdens corona steeds een hart onder de riem stak? Heb je een heel behulpzame buur of een collega die altijd klaar staat voor jou? Verras hem of haar dan met een Vlaams verzoeknummertje aan huis gebracht. Ja, je leest het goed! Dit nummertje wordt door een muzikant aan huis gebracht. Voor al wie jou lief is op deze Vlaamse feestdag.

>> Inschrijven via dit formulier (tot vrijdagavond 18 u.) >> AFGESLOTEN 

  • Hartige hapjes en muziek in de Hoge Mote. Zondag is elke Ronsenaar uitgenodigd om een lekkere pannenkoek (zoet of hartig) te komen smullen op de binnenkoer van de Hoge Mote. Stad Ronse biedt dit gratis aan. Dit gebeurt in samenwerking met Crepouz foodtruck, Ronsenaars die de Bretoense pannenkoeken een Vlaamse touch geven die dag. Dit kan tussen 11 en 13 uur. De middag zal verder opgeluisterd worden door live muziek van The Floaters.

Iedereen welkom!

Een samenwerking van de dienst Toerisme, Cultuur en Evenementen.