Textielfestival

27/09 > 29/09
affiche Textielfestival 2019

Vrijdag 27 t.e.m. zondag 29 september 2019

Ronse kent een rijke textielgeschiedenis, maar ook vandaag nog heeft textiel haar plek in de stad, dankzij zin voor ondernemen, creativiteit en innovatie. Tijdens de vierde editie van het tweejaarlijkse Textielfestival slaan de dienst Toerisme, CC De Ververij en TIO3 opnieuw de handen in elkaar om te laten zien wat textiel in Ronse te bieden heeft. Van vrijdag 27 september t.e.m. zondag 29 september staan tal van activiteiten op het programma.

CC De Ververij organiseert de expo 'CONFORM' met textielkunstwerken in bruikleen van M HKA en S.M.A.K. Op zondag kan je genieten van ‘Specht’, een interactieve en muzikale installatie voor baby’s, peuters van 4 maanden tot 2 jaar en volwassenen.

Bij TIO3, event locatie en business center, zullen tijdens het Textielfestival verschillende werken tentoon gesteld worden rond het thema innovatieve textiel. Zaterdagavond geeft Jasna Rok, een jonge en energieke pionier in het combineren van innovatieve mode en ultramoderne technologie, een seminarie omtrent interactieve fashion alsook haar ervaringen met de denktank van de NASA. Verder zullen er workshops doorgaan rond textiel en mode.

Toerisme Ronse zet n.a.v. het Textielfestival met plezier de deuren open van het MUST – Museum voor textiel. Gepassioneerde textiliens geven er met veel enthousiasme demonstraties op de weefgetouwen. Op zondag gaat er op de binnenkoer van de Hoge Mote een creatief textielmarktje door en kinderen kunnen er de handen uit de mouwen steken tijdens een textiel workshop. Ga je liever op stap? Boek dan zeker de geleide textielwandeling, onze gidsen nemen je graag mee op sleeptouw.

Locatie: Wolvestraat 37 – TIO3 – MUST – Hoge Mote

Programma: www.textielfestival.be

Meer info:
CC De Ververij - 055 23 28 01 - info@ccdeververij.be
Dienst Toerisme - 055 23 28 16 - toerisme@ronse.be
TIO3 - 055 21 80 07 - info@tio3.be