Sierk Masjiek

19/09
Sierk Masjiek

Zaterdag 19 september in het Bruulpark!

Nieuwe datum - andere locatie

Normaal gezien vindt elke eerste zaterdag van de zomervakantie “Sierk Masjiek” plaats in en rond het auditorium in de Stadstuin. Maar het coronavirus heeft ook hier roet in het eten gegooid. MAAR niet getreurd... de dienst Jeugd doet er alles aan, zodat dit prachtige initiatief alsnog door kan gaan.

Sierk Masjiek 2020

Sierk Masjiek staat garant voor een volledige namiddag familiale verwondering en beleving. Het gratis programma zorgt ervoor dat iedereen van deze dag kan genieten. Sierk Masjiek maakt dat elke toeschouwer ziet, beleeft, voelt én geniet! Keer op keer en ten volle, alleen of samen met vrienden, kinderen, familie... Sierk Masjiek is een schat aan cultuur, circus, kwaliteit, sfeer en talent.

Zie, beleef, voel en geniet van...

Peek-A-Boo

(Compganie Charlie)

Van en door compagnie charlie, een brussels theatergezelschap met een voorliefde voor fysieke humor en slapstick. Plezier bij het kijken naar absurde knokpartijen, jachtige achtervolgingen, dwaze ongelukken, gewaagde stunts en het tijdloze gooien met borden en taarten (à la charlie chaplin). Peek-a-boo! of een linkse vol emotie, een rechtse met energie, een uppercut van humor, bruisende acrobatie en burleske valpartijen. Een absurde boksmatch om je een breuk te lachen!

Coming Home... Please!

(Duo Abbraccio)

Straattheater van de bovenste plank voor jong en oud. Toeschouwers zijn het doelwit en worden op sleeptouw genomen in een uniek moment boordevol ludieke scènes, bizarre personages, absurditeiten, improvisaties, mime, humor... en onvergetelijke tragedies. Coming home... please! Of een man, alleen in zijn huisje, eenzaam en wanhopig, zijn liefde en geluk ontnomen... zoekt, vindt en gaat tot het uiterste om zijn enige geliefde terug voor zich te winnen!

Trois Têtes et un Chapeau

(Cie Balancetoi)

De artiesten smijten zich op de piste. De koorddanser balanceert op een slappe koord en de jongleurs gooien de kegels zo hoog mogelijk in de lucht. Trois têtes et un chapeau of straattheater dat partneracrobatie, slappe koord en jongleren combineert. Een familievoorstelling boordevol humor en poëzie, gebracht door 3 gepassioneerde  artiesten die hun kans wagen en springen en schommelen op de piste. Die meegesleept worden in hun drang hun meest adembenemende figuur aan het publiek voor te stellen. Absurde en grappige situaties!

Up-Time

(Cie Mirador) 

Of een explosief circus-burlesk duo dat je in de sfeer van de swinging jaren 30 brengt. Denk aan een mast, jonglerie, maar ook aan schoensmeer, bloemen en een explosief duo dat
ervan houdt om alles te laten ontploffen maar dan wel op een zachte manier.

P-P De Clown

(Puurlain)

P-P de clown (spreek uit als pé-pé) draagt boten van schoenen, wat hem bijzonder knullig maakt. Hij draagt streepjeskousen van wel zes meter lang (wat het dus bijzonder lastig maakt om deze uit te trekken voor zijn voetenbad) en een vlindernetje met een gaatje in. Clowns op jacht. De vangst verzinnen ze ter plekke. Eén moment van puur plezier en fantasie!

Het programma

Om 14 u. gaat het "circus" open en krijgen lokale verenigingen de kans om het beste van zichzelf te laten zien. Daarna volgen verschillende straattheater- en circusgezelschappen die je meeslepen in hun wondere wereld. Ondertussen maak je in de rest van het park kennis met de de wonderlijke wereld van straatanimatie.

Alsof dit nog niet genoeg is, geven de schmink- en kapsalons jou een magisch-feestelijk tintje, waarna je kan ronddwarrelen bij de workshops, ateliers, of activiteiten. Geloof je ’t niet? Kom maar af naar de wondere wereld van Sierk Masjiek!

Algemene informatie
De inkom is gratis.
Opgelet: nieuwe locatie => Bruulpark Ronse