Sierk Masjiek

29/06
Programma Sierk Masjiek

Zaterdag 29 juni 2019

Elke eerste zaterdag van de zomervakantie is er “Sierk Masjiek” in en rond het auditorium in de Stadstuin. Sierk Masjiek is dé opener van de zomer en staat garant voor een volledige namiddag familiale verwondering en beleving. Het gratis programma zorgt ervoor dat iedereen van deze dag kan genieten. 

Sierk Masjiek maakt dat elke toeschouwer ZIET, BELEEFT, VOELT en GENIET.

Keer op keer en ten volle, alleen of samen met vrienden, kinderen, familie,... 

Sierk Masjiek:

•    circus, straattheater, acrobatie, humor en nog veel meer;
•    speelt met de betekenis van de Franse woorden cirque en magique, woorden die allebei vertaald worden als wonderlijk allegaartje: SIERK MASJIEK is een schat aan cultuur, circus, kwaliteit, sfeer en talent;
•    benadrukt het eigenzinnige van deze namiddag, waarin het anders-zijn en tegendraads doen tot een kunst worden verheven;
•    is er voor de kinderen én hun (groot)ouders.

Het programma
Om 14 uur.. gaat het "circus" open en krijgen lokale verenigingen de kans om het beste van zichzelf te laten zien. Daarna volgen in en rond De Stadstuin en de piste verschillende straattheater- en circusgezelschappen die je meeslepen in hun wondere wereld. Ondertussen maak je in de rest van het park kennis met de de wonderlijke wereld van straatanimatie.

Alsof dit nog niet genoeg is, geven de schmink- en kapsalons jou een magisch-feestelijk tintje, waarna je kan ronddwarrelen bij de workshops, ateliers, of activiteiten. Geloof je’t niet? Kom maar af naar de wondere wereld van Sierk Masjiek!

Frida
Of straattheater voor volwassenen én kinderen. Een combinatie van clownerie, fysiek theater en comedy. Kindvriendelijk én scherp en stout. Op maat van volwassenen met een flinke gezonde dosis onnozelheid.

Viva Victor!
Victor is jarig en krijgt van het publiek een cadeau dat uiteindelijk zijn leven zal veranderen. “Viva Victor” is een poëtische clownerievoorstelling vol visuele en absurde humor.

Tired of Balls
Een voorstelling waarin humor en circustechnieken verwerkt worden aan de hand van autobanden. Roger en Marcel zijn twee garagisten, gefascineerd door banden. Roger en Marcel vinden op spectaculaire en creatieve wijze ‘de autoband’ opnieuw uit. Lachende gezichten verzekerd!

B.V. Natuur
Het milieu wordt bedreigd, bossen staan in brand, het zeewater stijgt… De natuur, een ver van je bed show? Maak je maar geen zorgen want de mannen van B.V. Natuur (Aat & Dirk) helpen graag een handje met hun groene vingers. Met als resultaat, een boom 2.0.

Clown P-P
Of de clown die alles vangt. Clowns op jacht. De vangst verzint hij ter plekke. Neushoorn(vlinders), wandelende pantoffeldieren of een moment van puur plezier en fantasie! Clown P-P brengt als stille en poëtische clown een ode aan de verbeelding tijdens een speelse jacht op "het" momentum van pure fantasie!

Doorlopend kan je genieten van o.m. Club Tropicana, Poppentheater Pedrolino, Kinderkapsalon Savooi, Kindergrime, WS Poepdrukken, Pintura Mágika, WS Wilgenvlechten, Circusinitiaties, WS Reuzenzeepbellen, Schildpaddenrace en Les Fabuleux Aventures de Marquis De Quevilly (carrousel), de schommeldraak...

Algemene informatie
De inkom is gratis.
Eerste zaterdag van de zomervakantie vanaf 14 u. >> zaterdag 29 juni 2019
In en rond het auditorium van de Stadstuin