Schooluitstappen in Ronse

Je zal verrast zijn als je merkt wat er in Ronse allemaal te beleven valt. Ook met je school of klas. Met de brochure "Schooluitstappen" van de diensten Sport en Toerisme krijg je een idee hoe een schooluitstap naar Ronse er kan uitzien. Eén dag of enkele dagen... Geschiedenis, natuur, cultuur, sport en avontuur zijn in deze brochure allemaal door elkaar geweven.

Download hier de brochure "Schooluitstappen in Ronse"

Cultuur en natuur
Ronse heeft een rijk textielverleden. In het interbellum schoten in honderden textielbedrijven in Ronse de schietspoelen heen en weer. Maak dus zeker tijd voor een bezoek aan het Must (Museum voor textiel). Een uniek museum in Vlaanderen. Combineer dit met een bezoek aan de indrukwekkende St-Hermescrypte of een leuke stadswandeling. En wat dacht je van een spannende verhalenwandeling in het Muziekbos? Ooit al gehoord van de mysterieuze Geuzentoren...?

Sport
Ronse beschikt over een moderne sportaccommodatie met veel faciliteiten. Drie grote zalen, danszaal, polyvalente zaal, klimmuur,... Veel mogelijkheden voor de organisatie van een uitdagende sportdag.

Ontspanning
Tenslotte biedt ‘De IJsmolenhoeve', het ideale decor voor een dagje ravotten. Voederen en verzorgen van diertjes, pony-ritten of een hoog touwen-parcours zijn maar een paar van de opties waarvoor je kan kiezen. Bovendien is het prachtige Muziekbos slechts op een boogscheut van dit domein verwijderd.

De stad Ronse is ervan overtuigd dat deze waaier aan activiteiten en mogelijkheden alle leerlingen een onvergetelijke tijd kunnen bezorgen. Tot binnenkort in Ronse!