Ronde van Vlaanderen

18/10
Ronde van Vlaanderen

Zondag 18 oktober 2020

Als het coronavirus geen roet meer in het eten gooit, dan rijdt op zondag 18 oktober de Ronde van Vlaanderen door het land. Na enkele maanden uitstel mogen we de renners en rensters weer verwelkomen op de beroemde heuvels van Ronse en de Vlaamse Ardennen. Uiteraard zal het dit seizoen een bijzondere editie worden. Aan het parcours verandert er echter weinig. Vlaanderens Mooiste sluit af met een ongewijzigde finale. Het trio Oudestraat, Oude Kwaremont en Paterberg zal bij zowel Elite Mannen, met start in Antwerpen, als Elite Vrouwen, met start in Oudenaarde, een sleutelrol krijgen.

Mondmaskerplicht langs pacours
De organisatie roept iedereen op om de wedstrijd zo veel mogelijk van thuis uit te volgen. De wedstrijd zal van begin tot eind op TV uitgezonden worden. Wil je toch de renners aanmoedigen, zoek dan een rustig plekje langs het parcours, hou afstand van de renners en de andere supporters en draag een mondmasker. Kom zeker niet naar gekende hellingen en bergjes want deze worden afgesloten voor het publiek. Ook alle evenementen en acties langsheen het parcours zijn verboden.

Gewijzigd uurschema
Opgelet: door de overvolle wielerkalender, met ook de Ronde van Italië op dezelfde datum, ziet het uurschema er dit jaar helemaal anders uit. De renners vertrekken veel vroeger in Antwerpen en worden ook een uur vroeger in Oudenaarde aan de finish verwacht: rond 15.45 u. De wedstrijd van de vrouwen finisht dit jaar achter de mannen met aankomst in Oudenaarde rond 17.30 u.

Meer info: www.rondevanvlaanderen.be
Copyright Photonews