Ronde van Vlaanderen

18/10
Ronde van Vlaanderen

Zondag 18 oktober 2020

Als het coronavirus geen roet meer in het eten gooit, dan rijdt op zondag 18 oktober de Ronde van Vlaanderen door het land. Na enkele maanden uitstel mogen we de renners en rensters weer verwelkomen op de beroemde heuvels van Ronse en de Vlaamse Ardennen. Uiteraard zal het dit seizoen een bijzondere editie worden. Aan het parcours verandert er niet zo veel. Vlaanderens Mooiste sluit af met een ongewijzigde finale. Het trio Oudestraat, Oude Kwaremont en Paterberg zal bij zowel Elite Mannen, met start in Antwerpen, als Elite Vrouwen, met start in Oudenaarde, een sleutelrol krijgen.

Veilig (thuis) genieten van de koers!

Dit jaar wordt de Ronde helaas niet het vertrouwde volksfeest van de voorbije jaren. Alle aandacht gaat naar de wedstrijd zelf. Er worden geen bijkomende evenementen of randactiviteiten georganiseerd. Gelukkig is de koers op zich de moeite waard!

In overleg met organisator Flanders Classics en de veiligheidscel, besliste de stad Ronseom geen publiek toe te laten aan de kasseistroken of op de hellingen. Kom dus zeker niet naar gekende hellingen en bergjes want deze worden afgesloten voor het publiek. Ook alle evenementen en acties langsheen het parcours zijn verboden. We raden jou dus zeker af om langs het parcours post te vatten.

Blijf thuis, want "Op afstand beleef je meer". De wedstrijd zal van begin tot eind op TV uitgezonden worden. Je kan de koers gans de dag live volgen via Sporza (vanaf 9 u.).

Mondmaskerplicht langs pacours

Woon je langs het parcours, dan kan je zeker supporteren. Denk dan wel aan de gouden regels in de strijd tegen het corona-virus: handhygiëne, hou afstand (min. 1,5 meter) en draag een mondmasker. Dit is trouwens een verplichting opgelegd door de Provinciegouverneur. Samen maken we er een succesvolle en veilige Ronde van! 

Aangepast parcours en uurschema

De korte opeenvolging van de wedstrijden op de nieuw wielerkalender vraagt heel wat organisatie van de ploegen. Om teams en renners de mogelijkheid te geven voldoende rust in te bouwen tussen wedstrijden, die elkaar in oktober in sneltempo opvolgen, heeft Flanders Classics in overleg met verschillende teams besloten de afstand van zijn wedstrijden in te korten. Voor de Ronde van Vlaanderen blijft die inkorting beperkt, met een totale wedstrijdafstand van 241 km voor de Elite Mannen en 135 km voor de Elite Vrouwen.

Opgelet: door de nieuwe wielerkalender, met ook de Ronde van Italië op dezelfde datum, ziet het uurschema er dit jaar wel helemaal anders uit. De renners vertrekken veel vroeger in Antwerpen en worden ook een uur vroeger in Oudenaarde aan de finish verwacht: rond 15.45 u. De wedstrijd van de vrouwen finisht dit jaar achter de mannen met aankomst in Oudenaarde rond 17.30 u.

Meer info: www.rondevanvlaanderen.be

Een vraag? Een opmerking? Contacteer de organisatie via 078 05 10 80

Copyright Photonews