Ronde van Vlaanderen

05/04
Ronde Van Vlaanderen

Zondag 5 april 2020

Zondag 5 april wordt de Ronde van Vlaanderen gereden, een jaarlijkse hoogdag voor de wielerliefhebbers. Met maar liefst 4 doortochten over het grondgebied van Ronse, kan je het gebeuren van dichtbij meemaken! Het Malanderpark (met groot scherm) is opnieuw de plaats van afspraak.

Volg de Ronde op groot scherm

In het Malanderpark vind je het eventdorp van de stad Ronse. Daar kan je de gebeurtenissen volgen op een groot scherm en de deelnemers zien voorbij komen. Eten en drank zijn te bekomen in de bar. Iedereen welkom!

De Ronde van Vlaanderen komt 4 keer langs in Ronse!  

• Vanaf 13.24 u. worden de heren elite verwacht op de Berchemsesteenweg. Zij rijden de Zandstraat in, voorbij de Hotond en draaien links in aan de Hoogberg richting Zulzeke. 
• Om 13.45 u. maken de dames hun opwachting. Zij komen van de Rubberigtsbank en Ommegangstraat, via Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te beklimmen. Zo rijden ze verder via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont. 
• Rond 15.05 u. komen de heren elite voor een tweede keer langs, Komende van D'Hoppe, gaat het via de Ninoofsesteenweg, Kanarieberg naar de Ommegangstraat. Zij rijden rechtdoor richting Zandstraat en de Berchemsesteenweg. 
• Een klein uur later, om 15.55 u., kan je de heren elite voor de derde keer bewonderen, nu in volle aanloop naar de finale. Zij komen van de Rubberigtsbank en Ommegangstraat, via Hogerlucht en Kammeland naar de Glorieuxlaan. Om dan via de Sint-Pietersnieuwstraat en de Kegelkaai de Kruisstraat vanaf de voet te beklimmen. Zo rijden ze verder via de Oudestraat en Zandstraat richting Kwaremont. 

Mobiliteit

Extra treinen

Dankzij een financiële tussenkomst van de stad Ronse werd een uitgebreider treinaanbod mogelijk gemaakt. Zo versterkt de NMBS voor de gelegenheid het aanbod met drie extra treinen tussen Gent-Sint-Pieters en Ronse. Aan de stations van Oudenaarde en Ronse stoppen er gratis pendelbussen, waarmee je verder naar de grote publiekszones kan pendelen.

  • Trein 1: vertrek Gent-Sint-Pieters (9 u.) - aankomst Ronse (9.51 u.)
  • Trein 2: vertrek Gent-Sint-Pieters (11 u.) - aankomst Ronse (11.52 u.)
  • Trein 3: vertrek Ronse (18.29 u.) - aankomst Gent-Sint-Pieters (19.21 u.)

Pendelbussen : veilig en gratis naar de Ronde

In het centrum van Ronse is er heel wat parkeergelegenheid. De organisatie van de Ronde van Vlaanderen legt verschillende pendeldiensten in vanuit Ronse, Oudenaarde en Kluisbergen om toeschouwers naar het parcours te brengen. Dankzij een tussenkomst van de Provincie Oost-Vlaanderen worden deze pendeldiensten gratis aangeboden. Je kan er gebruik van maken om naar de Oudestraat of de Kruisstraat te komen. De shuttlebus stopt dit jaar ook aan het Malanderpark. Info en uurregeling kan je terugvinden op www.rondevanvlaanderen.be.   

Pendelbus A (Oudenaarde) rijdt van 9.30 tot 13 u. en van 16.30 tot 19.30 u. en pendelbussen B (Ruien) en C (Ronse) van 9.30 tot 13.30 u. en van 16.30 tot 19.30 u.
Elke ± 7,5 minuten stopt er een bus aan de haltes.

Stopplaatsen in Ronse:

- Klijpekerk
- Station Ronse 
- Leuzesesteenweg (rotonde Engelsenlaan / César Snoecklaan)
- Lange Haagstraat
- Oudestraat
- Zandstraat (Rijksweg ter hoogte van Hulstken) 
- Hotondberg
- Provinciaal Domein Heynsdaele

De eind- / vertrekhaltes zijn Kwaremont en Ronde Van Vlaanderenstraat (kruispunt Lamontstraat). Wil je van Ruien richting Ronse (of in omgekeerde richting) rijden? Dan hoef je niet over te stappen! De pendelbussen B en C volgen dezelfde route en rijden door naar de volgende lus. 

Centraal aanspreekpunt
Meer informatie over de Ronde en de bereikbaarheid kan je vinden op www.rondevanvlaanderen.be.
Ook bij het centraal infonummer 078 05 10 80 kan je terecht met al jouw vragen over de Ronde.