Rap op Stap

rap op stap

Iedereen verdient vakantie

Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Vele mensen zijn niet aangesloten bij een organisatie. De stap zetten naar een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!

De professionele of vrijwillige medewerkers van een Rap op Stap-kantoor helpen iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Er kunnen in dit kantoor zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden. Bovendien helpen de medewerkers je ook met praktische zaken zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Download hier de flyer van Rap op Stap!

Aanbod

Iedereen heeft recht op vakantie en verdient het om er even tussen uit te kunnen en zijn zorgen te vergeten. Het aanbod is heel divers en bestaat uit vakanties aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, verblijven in de Ardennen, kajakken op de Maas, een citytrip naar Brugge, een fietstocht door de bloesems, een theaterbezoek, concerten en nog zoveel meer! 

Zoals je zal zien, valt er in Vlaanderen heel wat te beleven en te bezichtigen. Spring dus binnen in één van de kantoren en ontdek het uitgebreid aanbod!
Al benieuwd? Neem een kijkje op:

Voor wie?

Om bij een Rap op Stap-kantoor een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, hoef je nergens voor aangesloten te zijn. Voldoe je aan één van de voorwaarden hieronder dan kom je in aanmerking:

 • mensen met leefloon
 • mensen met verhoogde tegemoetkoming of WIGW – statuut
 • werknemers in een beschutte of sociale werkplaats
 • mensen in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling
 • mensen met VT-pas categorie 1

Niet zeker of je in aanmerking komt? Stap snel binnen in een Rap op Stap-kantoor.

Rap op Stap-kantoor Ronse

Openingsuren:

 • 1ste maandag van de maand 16u30 - 18u30
  Stadhuis
  Grote Markt 12
   
 • Woensdag 9 - 12 u.
  Stadhuis
  Grote Markt 12
   
 • Vrijdag van 9 - 12 u.
  Den Botaniek - SAAMO
  Spinstersstraat 36

Contact: