Pleinconcerten

pleinconcerten

Afspraak in de zomer van 2021

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en het verbod op massa-evenementen tot eind augustus zullen er in 2020 geen Pleinconcerten zijn. 

"We willen duidelijkheid scheppen: Ronse Opscène en de Pleinconcerten gaan dit jaar niet door”, zegt schepen Demeulemeester. “Het lijkt ons ook onmogelijk om dit nog op een kwalitatieve manier te kunnen organiseren. We vinden het deontologisch onverantwoord om tijdens deze crisis sponsorgeld te vragen aan bedrijven, want er zijn momenteel wel belangrijkere zaken te doen. Met deze beslissing willen we ook het goede voorbeeld geven en we willen vooral de geest van de maatregel toepassen: de komende maanden zoveel mogelijk massabijeenkomsten vermijden. En of het nu gaat om evenementen met 5.000 of 15.000 bezoekers, dat doet er volgens ons niet toe. Volksgezondheid primeert altijd en we moeten ons verstand gebruiken.”

Zomers sfeer en muziek met drie pleinconcerten

GRATIS TOEGANG

Ronse grijpt terug naar waar gezellig feestvieren eenvoudigweg over gaat: op pleintjes in het stadscentrum met vrienden of familie genieten van een hapje en een frisse pint, terwijl lokale artiesten voor de juiste sfeer zorgen. De zomer lang kunnen Ronsenaars en bezoekers tijdens drie pleinconcerten hun muzikale hart ophalen bij optredens van lokale bands.

De pleinconcerten vinden in juli en augustus op respectievelijk de Kleine Markt ("De Vrijheid"), het Guissetplein en aan het Winston Churchillplein (station).

De formule biedt de plaatselijke horeca de gelegenheid om op hun eigen plek het beste van zichzelf te geven. Het zijn immers de handelszaken die op "hun" pleintje de drankstandjes uitbaten. De pleinconcerten zijn zo een mooie stimulans voor de Ronsese cafés. Daarnaast kunnen lokale muzikanten voor "hun" eigen publiek spelen. Gevestigde waarden treden op in eigen streek en nieuwelingen kunnen zich in hun regio presenteren en profileren. Een win-win-situatie voor iedereen!

Voor de innerlijke mens worden talrijke foodtrucks voorzien, die de terrasjes mooi aanvullen met hun lekkernijen. Met de Pleinconcerten keert stad Ronse terug naar kleinschalige en oerdegelijke gezelligheid, zonder in te boeten op kwaliteit. De Pleinconcerten zijn aantrekkelijk en toegankelijk voor iedere Ronsenaar en bezoeker en zijn vanzelfsprekend gratis.

Datum Locatie Programma
Te bepalen Kleine Markt
"De Vrijheid"
Nog niet bekend
Te bepalen Jean-Baptiste Guissetplein

Nog niet bekend

Te bepalen Winston Churchillplein (station)

Nog niet bekend.