Pesticidenbeheer

Pesticidenbeheer

Vanaf 1 januari 2015 worden geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt door de groendienst van de stad Ronse. De Vlaamse Milieumaatschappij kan wel nog een afwijking verlenen bij ernstige plagen of op bepaalde terreinen. 

Waarom het gebruik van pesticiden terugdringen?

Om insecten en hardnekkige onkruiden te lijf te gaan, grijpen we vaak naar chemische bestrijdingsmiddelen. We staan echter onvoldoende stil bij de gevolgen ervan. Pesticiden vervuilen het grond- en oppervlaktewater of komen terecht in de bodem en de atmosfeer. Ze vernietigen niet alleen ongewenste insecten en onkruid maar ook vogels en waterdieren worden vaak het slachtoffer. Via het drinkwater en voedsel vormen ze ook een bedreiging voor de volksgezondheid: daling van de menselijke vruchtbaarheid, toename van kanker, toename van allergie-gevoeligheid bij kinderen...

Minder bestrijdingsmiddelen zijn dus duidelijk een noodzaak! Niet alleen de Stad Ronse kiest in de toekomst voor een afbouw van het gebruik van pesticiden maar ook jij kan als burger minder bestrijdingsmiddelen gebruiken. Heb je voor bepaalde plagen toch nog bestrijdingsmiddelen nodig? Blijf dan alert en kies voor de minst schadelijke producten!

Meer info? www.zonderisgezonder.be