Is jouw woning klaar voor een warmtepomp?

zet 'm op 50 - meisje

Test het zelf en doe mee aan "Zet 'm op 50"

Wil jij weten of jouw woning klaar is voor een warmtepomp, zonder dat je grondig moet verbouwen? Doe dan mee met "Zet 'm op 50". Verlaag de temperatuur van je verwarmingsketel naar 50 graden en ontdek of jouw woning voldoende geïsoleerd of uitgerust is voor een warmtepomp.

Zo bespaar je in eerste instantie heel wat energie, want cv-ketels staan vaak afgesteld op de onnodig hoge temperatuur van 80 graden. Ook test je zo of jouw woning comfortabel blijft bij verwarming op lage temperatuur. Blijft het lekker warm? Dan is je woning eigenlijk al klaar voor fossielvrije verwarming met een warmtepomp. Een win-win voor je portemonnee en het milieu.  

Meld je aan om mee te doen met "Zet 'm op 50" en krijg instructies over hoe je je cv-ketel op een lagere temperatuur moet zetten. Tijdens de koude winterdagen krijg je dan een mailtje van Bond Beter Leefmilieu met de vraag om goed te letten op de temperatuur in je woning. Je vult daarna een korte vragenlijst in. Op basis daarvan krijg je persoonlijke informatie over de beste manier om je woning te verwarmen. 

"Zet ’m op 50" is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, in samenwerking met Ode Vlaanderen, Stad Mechelen en verschillende andere partners.