Geef je lokaal project een boost

Streekmotor23

Nieuwe projectoproep #Streekmotor23

Het Streekfonds Oost-Vlaanderen gaat op zoek naar lokale projecten die mensen met elkaar en met de (leef)omgeving verbinden. Wil jij ook op een duurzame manier een maatschappelijke nood aanpakken in de Vlaamse Ardennen of de Denderstreek? Dan is deze projectoproep iets voor jou! Grijp je kans, zet je projectidee met focus op mens of omgeving op papier en Streekmotor23 helpt je op weg.

Indiening nieuwe projecten tot en met 8 november

Streekmotor23 ondersteunt als streekfonds projecten die inspelen op de noden en uitdagingen van mens en omgeving. Initiatieven uit 22 gemeenten in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek kunnen tot 8 november als project ingediend worden door burgers, verenigingen, vzw’s, scholen, jeugdverenigingen of vennootschappen.

Crowfundingcampagne

Geselecteerde projecten houden een crowdfundingcampagne op het Streekmotor23-platform en krijgen hierin begeleiding. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld met maximum 6.000 euro. Wellicht is dat een duw in de rug die ook jouw project goed kan gebruiken. Teken nu in voor de projectoproep 2023 en neem een vliegende start!

Infoavond

Op maandag 18 september en dinsdag 10 oktober om 19 u. is er een digitaal infomoment voorzien waarop je met je vragen terecht kan. Of waar je nog inspiratie kan halen bij de ideeën van anderen. Je kan je hiervoor vrijblijvend inschrijven.

Mens en omgeving verbinden

Is ook jouw lokale project erop gericht om MENS en OMGEVING met elkaar te verbinden? Wil je ook een maatschappelijke nood aanpakken die MENS en OMGEVING linkt? Waar wacht je dus nog op? Tot 8 november 2023 kan je intekenen op de projectoproep van 2023.

Het kan een project zijn dat het welzijn van MENSEN versterkt en waarbij de OMGEVING een middel is om de doelstelling te bereiken.
Voorbeelden: zorgboerderijen, sociale moestuinen, fietsinitiatieven voor kwetsbare groepen of landbouweducatie/onthaal.
OF
Het kan ook een initiatief zijn waarbij mensen zich inzetten voor de OMGEVING en waar de samenwerking tussen MENSEN dit mogelijk maakt. Denk aan klimaat- of korte keteninitiatieven, de aanleg van speelbos of groene ontmoetingsplaatsen of het toegankelijk maken van stukjes natuur. Uiteraard komen zowel projecten in een landelijke als in een stedelijke omgeving in aanmerking.

Alle criteria kan je vinden in de projectoproep.

Een jury zal de ingediende projecten beoordelen en selecteren. Vervolgens kunnen de geselecteerde projecten aan de slag om zelf de helft van de nodige middelen op te halen. Ze krijgen daarvoor het crowdfundingplatform op de website van Streekmotor23 ter beschikking. Streekmotor23 zorgt voor begeleiding en verdubbelt het opgehaalde bedrag met een maximum van 6.000 euro. Dat geld is afkomstig van bedrijven die met Streekmotor23 een partnership hebben afgesloten. Het streekfonds wordt beheerd de Koning Boudewijnstichting.

Nog vragen?
Ben je geïnteresseerd maar heb je nog vragen?
Op www.streekmotor23.be lees je meer over de werking van Streekmotor23, de projectoproep en de beoordeling van de ingediende projecten.