Extra openingsuren stadhuis

Openingsuren stadhuis

Vanaf maandag 2 oktober 2023

Eén jaar geleden lanceerde het Lokaal Bestuur Ronse een bevraging om te vernemen wat de inwoners vinden van de stedelijke dienstverlening, maar vooral wat er beter kan! Intussen is het bestuur met de resultaten aan de slag gegaan …

Stadhuis open op maandag van 8.30 tot 12 u. én van 16 tot 19 u.

De openingsuren van het stadhuis blijken niet voor iedereen evident. Bijna vier op de tien Ronsenaars pleiten voor een avondopening, bij respondenten jonger dan vijftig jaar is dit zelfs de helft! Daarom is het stadhuis vanaf 2 oktober ook open op maandagavond. De medewerkers ontvangen jou dan graag op afspraak tussen 16 en 19 u. De tweewekelijkse opening op zaterdagvoormiddag valt wel weg. Deze blijkt uit de bevraging immers minder populair. Hiermee stijgt de dienstverlening buiten de kantooruren van 4 naar 12 uren per maand.

De stadsdiensten werken op afspraak!

Voortaan kan je dus op maandagavond terecht in het stadhuis voor jouw identiteitskaart, reispas, rijbewijs, huwelijk, geboorteaangifte, nationaliteitsbewijs, vreemdelingenkaart etc. bij de dienst Burgerzaken en voor vergunningsaanvragen bij de dienst Omgeving. Maak wel steeds een afspraak vooraleer je naar het stadhuis komt. Zo vermijd je lange wachtrijen en kan de behandelende dienst jouw dossier voorbereiden.

Een afspraak maak je via deze link of telefonisch op het algemeen nummer 055 23 27 11 of rechtstreeks naar de bevoegde dienst.

Meer dienstverlening in het stadhuis

Digipunt

Vanaf 2 oktober zal het Digipunt te vinden zijn in het stadhuis op maandag van 16.30 tot 18.30 u.
Hier worden al jouw digitale vragen en problemen opgelost. Je kan jouw eigen toestel meenemen of een toestel ter plaatse gebruiken. Dit is overigens al de tweede vestiging van het Digipunt. In juni startte reeds een eerste hulppunt in het Sociaal Huis. Hier kan je elke maandag tussen 9 en 11 u. terecht. Het Digipunt is gratis. Je bent welkom zonder afspraak!

Streeteo

Vanaf 8 november huisvest het stadhuis ook de parkeerwinkel Streeteo op woensdag tussen 14 en 16 u.
Je hoeft dus voor jouw vragen over parkeerkaarten en het parkeerbeleid niet langer naar TIO3. Uiteraard kan alles ook thuis vanuit jouw luie zetel worden afgehandeld. De volledige dienstverlening van de parkeerwinkel is ook digitaal beschikbaar via https://be.streeteo.com/nl/Cities/ROOW.

Nieuwe initiatieven

Tot slot werkt het lokaal bestuur er momenteel aan om de aanvraag van een evenement te vereenvoudigen. Ook de meldingsprocedure krijgt een make-over. Het resultaat hiervan zal je de komende maanden ontdekken. Met deze nieuwe initiatieven willen we onze missie waarmaken:

We zijn R voor jou!

Stopt het hier? Nee, de medewerkers van het lokaal bestuur werken dag na dag verder aan de dienstverlening. Ook in de komende maanden wil het bestuur stappen zetten om jou nog beter van dienst te zijn. Hebt je hiervoor een suggestie? Dan kan je dit vanaf oktober doorsturen via de knop ‘suggesties’ op www.ronse.be.