De bib vernieuwt!

Bibliotheek

>> In het voorjaar 2021 stapt jouw bib over naar "zelfuitleen".

Make-over leeszaal

Sommige leners hebben het wellicht al gemerkt, maar de leeszaal van de bibliotheek krijgt een make-over. We hopen van deze ruimte een aangename lees-, werk- en verblijfsplek voor jullie te maken! Hierdoor is onze leeszaal tijdelijk niet toegankelijk.

De pc's, tijdschriften, Makkelijk Lezen boeken, Gedichten, toneelteksten... werden tijdelijk verplaatst naar de Polyvalente Zaal en zijn daar dus wel beschikbaar.

Overstap zelfuitleen

Ook verklappen we graag dat de bib in het voorjaar van 2021 een overstap maakt naar zelfuitleen. Het doel is dat de bibliotheekklant op een gebruiksvriendelijke manier zelfstandig materialen kan inleveren en uitlenen. Ook betalingen zullen door de klanten zelf kunnen gebeuren, aan een betaalautomaat.

De bibliotheekmedewerkers blijven uiteraard beschikbaar in de bib voor al je zoek- en informatievragen. Zo hopen we klanten die op zoek zijn naar informatie, ontspanning, literatuur… nog beter en gerichter te kunnen helpen en ondersteunen.

Ondertussen zijn de medewerkers van de bib echter al druk bezig met dit project voor te bereiden. Elke materiaal in de bib – boeken, cd’s, dvd’s, spelletjes, knisperboekjes voor de allerkleinsten… - moet een chip of ‘tag’ krijgen. Hierdoor kan de zelfuitleenapparatuur later het materiaal ‘herkennen’ en zo kan het door de lener ingeleverd of uitgeleend worden, zonder tussenkomst van een medewerker. Het taggen van alle materialen in de bib is natuurlijk een groot werk. Alle materialen moeten uit de rekken gehaald worden, een chip krijgen, en dan weer worden teruggeplaatst. Goed voor onze stappentellers én spieren. Gelukkig kunnen we hierbij rekenen op de gewaardeerde hulp van vele vrijwilligers!

Nuttig om weten:

Het is mogelijk dat een materiaal in de catalogus op “aanwezig” staat, maar dat we net bezig zijn met dit materiaal een chip te geven. In dat geval, spreek gerust een medewerker aan, dan zorgen we ervoor dat je dit materiaal meteen kan meenemen.

Volg hier stap voor stap met ons mee.