Baanbrekende Werkgever '24

Mensgericht personeelsbeleid en duurzame mobiliteit

Op 14 november kreeg het Lokaal Bestuur Ronse het label "Baanbrekende werkgever '24" Het bestuur is fier dat het samen met nog een 50-tal andere werkgevers zichzelf een jaar lang Baanbrekende Werkgever mag noemen! 

Dit label is het resultaat van een leertraject waarbij de focus ligt op het thema "talentontwikkeling". Maar het is vooral een uitdaging voor de toekomst. Met dit certificaat benadrukt de stad het engagement om te blijven groeien als mensgerichte werkgever met een duurzame mobiliteit en te investeren in mensen en hun talenten.

Een baanbrekende werkgever zet resoluut in op een duurzaam mobiliteitsbeleid en een mensgericht personeelsbeleid. Precies daarom past dit label zo goed bij het Lokaal Bestuur Ronse.

Algemeen directeur Julien Vandenhoucke: “Met ons ruim telewerkbeleid krijgen medewerkers meer flexibiliteit en autonomie. Tegelijk verminderen we de noodzakelijke verplaatsingen, wat goed is voor het milieu. Wanneer je wel naar het werk komt, doe je dat in een fietsregio zoals de Vlaamse Ardennen uiteraard het liefst met de fiets. Om dit te stimuleren kan elke medewerker aan zeer voordelig tarief een (elektrische) fiets leasen. Op elke werkplek vind je een overdekte fietsstalling en steeds meer vestigingen beschikken over een douche waar je jezelf kan opfrissen. Ook komen wij tussen in 100% van de kosten voor het woon-werkverkeer via het openbaar vervoer en namen we in oktober onze derde elektrische deelwagen in gebruik voor de verre dienstverplaatsingen.

Ook op personeelsbeleid trachten we continu de lat hoger te plaatsen voor onszelf. Precies daarom hebben we in het kader van het traject tot baanbrekende werkgever ervoor gekozen om te werken omtrent talentontwikkeling. Wekenlang hebben we samen met andere bedrijven, overheidsdiensten en academici gewerkt aan een duidelijk kader en een concreet actieplan om medewerkers nog meer te laten groeien binnen de organisatie. Een bewuste keuze waarin we graag investeren.”

“Enkel door het beste te halen uit ons team, kunnen we het beste bieden aan onze klanten.”

Neem ook een kijkje op : www.baanbrekendewerkgever.be/baanbrekendewerkgevers-24