Aanpassingen bussen De Lijn vanaf 2023

Aanpassingen lijn 68 en 65

Met de mobiliteitsswitch wil Vlaanderen inzetten op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer. De trein, tram en bus blijven daarin vaste waarden. Op drukke lijnen komen snellere en frequentere bus- en tramverbindingen. Op plaatsen waar er minder vraag is naar openbaar vervoer zal ingezet worden op flexvervoer.

Deze zomer besliste minister Peeters om het nieuwe openbaar vervoersnetwerk gefaseerd uit te rollen. Vanaf januari 2023 zullen een aantal optimalisaties doorgevoerd worden. Voor Ronse betekent dit 2 aanpassingen en dit op lijn 68 (Avelgem-Ronse) en lijn 65 (Avelgem-Oudenaarde). 

Hoe zien deze aanpassingen eruit voor Ronse?

Vanaf 7 januari 2023 krijgt de variante via Zulzeke op lijn 65 het lijnnummer 658 en rijdt deze vanaf Zulzeke verder tot Ronse Station Ronse via de Kruisstraat – Broeke – S.M.Glorieuxlaan – Olifantstraat en daarbij halteren op bestaande haltes langsheen dit traject. Op de N425 (Zandstraat) tussen Zulzeke en Ronse komt er een extra halte Ronse Zeelstraat.

De huidige variant op L68 - die een verkorte rit is van Provinciaal Domein Heynsdaele tot station Ronse - zal niet meer voorzien worden vanaf 2023. Deze rit gebeurde voornamelijk in functie van de vroegere school op Provinciaal Domein Heynsdaele en reed enkel op vrijdag tijdens schoolperiodes. Deze lijn kent sinds het sluiten van die vestiging slechts nog een miniem aantal gebruikers waardoor er beslist werd om dit aanbod te schrappen.

Raadpleeg de nieuwe dienstregeling via de routeplanner of app van De Lijn.
Meer gedetailleerde informatie kan je terugvinden op delijn.be/ronse.