Aangepaste openingsuren stadhuis vanaf oktober

stadhuis

Opvolging resultaten burgerbevraging

Bij het lokaal bestuur Ronse luidt de missie niet zonder reden ‘We zijn R voor jou’. Vanuit de wens om de klant centraal te stellen, organiseerde de stad in het najaar van 2022 een burgerbevraging. Hieruit bleek dat de burger niet geheel tevreden was over de huidige openingsuren van het stadhuis. In het stadsmagazine INzicht van maart 2023 kwam er de belofte om met deze signalen aan de slag te gaan. En dat is ook gebeurd! De diensten onthaal en burgerzaken puzzelden met verschillende modellen en pasten ook hun werking aan. Dankzij deze flexibiliteit kon een voorstel uitgewerkt worden, dat het College van burgemeester en schepenen op 5 juni goedkeurde.

Avondopening op maandag

Vanaf oktober zullen er nieuwe openingsuren ingevoerd worden voor het stadhuis. Het stadhuis blijft elke voormiddag open. Op basis van de resultaten van de burgerbevraging verdwijnt echter de tweewekelijkse zaterdagopening tussen 9.30 en 11.30 u. In de plaats daarvan zal je voortaan elke week een afspraak kunnen maken op maandagavond tussen 16 en 19 u. Zo heeft iedereen de kans om ook na de reguliere werkuren langs te komen. Ook de opening op woensdagnamiddag blijft behouden. Op die manier is het stadhuis niet alleen méér open, maar is het vooral ook open op momenten waarop iedereen hier tijd voor kan maken. Daarnaast bieden de website van de stad en de stadsapp steeds meer dienstverlening digitaal aan zodat tal van attesten op elk moment van de dag ook gewoon van thuis uit kunnen aangevraagd worden. Je ontvangt deze dan onmiddellijk in je mailbox.

Als lokaal bestuur blijft de stad Ronse werken aan de vele aspecten van dienstverlening. Het is hierbij de bedoeling om dit najaar trouwens nog extra verbeteringen te kunnen aankondigen...