Kunstendag voor kinderen

18/11
kunstendag voor kinderen

Zondag 18 november 2018

De Kunstendag voor kinderen wil kinderen tot 12 jaar een fijne en leerrijke culturele namiddag bezorgen met een gevarieerd aanbod aan workshops, activiteiten en speelmogelijkheden.  Ook ouders, grootouders en vrienden hoeven zich niet te vervelen dankzij de foyer met hapjes en dranken. Naast de workshops kunnen kinderen zich amuseren met spelletjes, kapsel- en grimeactiviteiten.

Het algemeen onthaal van alle kinderen voor Kunstendag voor Kinderen vindt plaats in CC De Ververij. Ook het algemeen programma gaat daar door. De workshops zelf gaan door op twee locaties: in CC De Ververij en in de bibliotheek (zie het programma hieronder).

Deze activiteiten zijn gratis maar inschrijven voor de workshops is wel vereist bij info@ccdeververij.be vanaf maandag 8 oktober. De plaatsen zijn beperkt dus wees er op tijd bij.

Programma

Workshop Beeldentheater

14.30 tot 15.30 u. en 15.30 tot 16.30 u.

Tijdens de workshop Beeldentheater maken kinderen samen levende standbeelden. De ene is de beeldhouwer, de andere de klei. Ofwel de schilder en het canvas, de fotograaf en de foto. In deze workshop mogen kinderen elkaar aanraken, werken ze samen, zijn ze stil en geconcentreerd …

Deze workshop is geïnspireerd op “Theatre of the Oppressed” van Augusto Boal.

Leeftijd: 9 tot 12 jaar (20 deelnemers/ workshop max.)

Locatie: CC De Ververij

Muziekmozaïek (MOOSS)

14.30 tot 17 u.

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de app MadPad. Je neemt korte filmpjes op van allerlei alledaagse geluiden. Gebruik je fantasie, hoe gekker, hoe beter!

Leeftijd: van 6 tot 9 jaar (15 deelnemers/ workshop max.)

Locatie: CC De Ververij

Vormidable (KAMO)

14.30 tot 15.30 u. en 15.45 tot 16.45 u.

Mooie en simpele houten vormen, groot en klein, worden rare wezens in de handen van kinderen. Ze schuiven, leggen en bouwen hun eigen wereld. Dansend en spelend komt die wereld tot leven! Kinderen worden creatief geprikkeld en verbeelden met Vormidable hun eigen fantasie.

Leeftijd: van 2,5 tot 5 jaar (15 deelnemers/groep max.)

Ga je mee de ruimte in ? (ARTFORUM)

14.30 tot 16.30 u.

Ga je mee de ruimte in ? Dan ontdek je alle sterren en planeten. Of komt de maan tot bij jou.  In deze workshop maak je collages gebaseerd op het werk van Miro. Met inkt maak je een monotype van een eigen ruimtemonster en uit schuimrubber een planetenstempel.

Leeftijd: 4 tot 6 jaar (20 deelnemers/ groep max.)

Locatie: CC De Ververij

Baby en peuter yoga

14 - 15 u.: 3-12mnd baby yoga

15 - 16 u.: 18-24 mnd peuteryoga

16 - 17 u.: 18-24 mnd peuteryoga

Veilige en ontspannen manier om allerlei oefeningen te doen die op verschillende vlakken goed zijn voor zowel ouders als baby’s.

Leeftijd: 3mnd tot 24mnd (10 deelnemers max.)

Locatie: CC De Ververij

Breakdance

14.30 tot 16.30 u.

Leeftijd: Van 9 tot 12 jaar

Locatie: CC De Ververij

Vertelling en workshop Hilde Rogge

Elk verhaal is een kunststuk! Omdat het vertelt over de mens in al zijn facetten. En bestaat er een groter meesterwerk dan de mens zelf?

Hilde Rogge vertelt een verhaal, gevolgd door een geestige workshop over lichaam, zintuigen en het zich inleven in personages. Je luistert naar verhalen, voelt, ruikt en smaakt de figuren. We bouwen een levend museum tussen de boeken en alle mogelijke personages uit de verhalen van de bib!

Leeftijd: van 4 tot 7 jaar

Locatie: Bibliotheek

Workshop Creatieve Poëzie

14.30 tot 16.30 u.

Je gaat op een eigentijdse manier aan de slag met woorden en dichten, vertrekkend vanuit actieve improvisatieoefeningen. Je maakt kennis met de vele mogelijkheden van rijm en verzint ter plekke kleurrijke gedichten.

Begeleiding: Pieter Beck

Leeftijd: van 8 tot 11 jaar (20 deelnemers max.)

Locatie: Bibliotheek

Workshop striptekenen

14.30 tot 17 u.

Hoe komt een stripverhaal tot stand? In de workshop striptekenen ga je zelf aan de slag om je eigen verhalen vorm te geven onder begeleiding van een echte striptekenaar. Van een schets tot afgewerkt figuur, dansend over je papier en door de vakjes heen. Je leert op een leuke manier de basisknepen van het vak en je gaat naar huis met je eigen creaties.

Begeleiding: Studio Tibo

Leeftijd: van 6 tot 9 jaar (15 deelnemers max.)

Locatie: Bibliotheek