Dag van de Jeugdbeweging

18/10
dag van de jeugdbeweging 2019

Vrijdag 18 oktober 2019

Op vrijdag, 18 oktober is het weer zo ver. Dan kleuren de leden en leiding van de jeugdbewegingen opnieuw het straatbeeld en palmen ze met hun jeugdbewegingshemden, -T-shirts en -sjaaltjes de publieke ruimte in.

‘Dag van de Jeugdbeweging’ wil de meer dan 250.000 jongeren vieren die elke week naar hún jeugdbeweging gaan. Hún jeugdbeweging waar ze hun vrije tijd doorbrengen, vrienden voor het leven maken.

Met de ‘Dag van de Jeugdbeweging” willen het stadsbestuur Ronse en de jeugddienst de jeugdbewegingen én de vrijwillige inzet van de leiding én iedereen die lid is én de vele vrijwilligers achter de schermen in de kijker plaatsen. Want geen jeugdbeweging zonder leiding en zonder leden.

Zit jij in een jeugdbeweging en ben je hier apetrots op? Kom dan meevieren!

  • Start deze feestdag in vol ornaat én in jeugdbewegingsuniform met een overheerlijk ontbijt. Kom samen met je collegajeugdbewegingsleden de sfeer opsnuiven in het Bruulpark van 7 tot 8.30u.
  • Tussen 15 en 18 uur is er een “Minifestival in het Bruulpark” (denk aan foodtrucks, muziek...)
  • Afsluiten gebeurt vanaf 18 uur in het COC met een spetterende Kidsfuif, gevolgd door een Teensfuif (tot 00.30u - met leeftijdscontrole).

Meer info over deze nationale actie: www.dagvandejeugdbeweging.be