Buitenspeeldag in Ronse

24/04
BSD

Woensdag 24 april 2019

Van 15 tot 18 u. op de Grote Markt

De eerste woensdag na de Paasvakantie staat de TV op zwart en leggen we onze computerspelletjes even aan de kant. Overal in het land komen kinderen naar buiten om samen buiten te spelen!

Ook in Ronse maken we terug plaats voor zo veel mogelijk buiten spelende kinderen. We verzamelen op de Grote Markt van 15 tot 18 u. voor een namiddagje 'Fun, Jump & Bounce'.

Voor de kleinsten is er een aparte zone met springkastelen als de 'Jungle Bounce', 'Animal Land' en 'Shark Combo'. Wie nog niet moe is van al dat, kan zich uitleven in een initiatie Multi-Move of een hindernissenparcours op maat.
Voor de jongeren zijn er diverse uitdagende attracties, waaronder de 'Gladiator' en de 'Extreme Fun Run' of de 'Extreme Slip & Slide'. Wie deze beesten overwonnen heeft, kan leren boogschieten of paintballen. Heb je beweeglijke heupen, volg dan de instructeurs in een überhippe streetdanceworkshop. Sportieve jongens en meisjes leven zich uit aan de 'Freeplayer' en de 'Streethockey'. Wil je echt bewijzen wat je kan, beklim dan de Toren van Defensie.

De Buitenspeeldag is een organisatie van de dienst Jeugd, in samenwerking met de sportdienst, Lejo vzw, Tsjaka, en Defensie.