Bruin kraantjeswater

kraantjeswater

Ik denk dat er iets mis is met mijn drinkwater...

Kraantjeswater is perfect drinkbaar. Maar wat als het een bruine kleur heeft of naar chloor ruikt? Wat is normaal en wanneer moet je alarm slaan?

Zuivering en controle

Kraantjeswater is zo zuiver dat het perfect drinkbaar is. Daar zorgt de watermaatschappij voor. Eerst wordt het water opgepompt uit de grond of uit een rivier, nadien wordt het gefilterd en gezuiverd. De watermaatschappijen controleren het kraantjeswater dagelijks.

Heeft jouw kraantjeswater toch een bruine kleur?

Water kan een (rood)bruine kleur krijgen als de kraan en leidingen al even niet meer gebruikt zijn. Dan kan er wat roest of ijzer in het water zitten wat de (rood)bruine kleur geeft. De bruine kleur kan ook te maken hebben met werken aan de waterleidingen (in je buurt) of door verlaagde druk op het leidingennet door een lek.

Laat het water even lopen en het zal vanzelf weer helder worden. Is dat niet het geval, contacteer dan je watermaatschappij.

Heeft jouw kraantjeswater toch een chloorgeur?

Chloorgeur is niet aangenaam maar wel onschuldig. Als je water met een chloorgeur even in een karaf of fles zonder dop laat rusten, verdwijnt de geur vanzelf. Als het water een zeer scherpe geur heeft die niet verdwijnt, contacteer dan je watermaatschappij.

Watermaatschappij Ronse: FARYS

Heb je een vraag?
Bel dan Farys op het nummer 078 35 35 99.
Dit kan op weekdagen van 8 tot 20 u. en op zaterdag van 9 tot 13 u.

Wil je een storing melden?
Dat kan op het nummer 078 35 35 88, 7 dagen op 7, 24 uur op 24.

 

Meer info: