The Hidden Side of Lace

24/09 > 06/11
textieltentoonstelling

Kunstenparcours in het kader van het Textielfestival

Zaterdag 24 september t.e.m. zondag 6 november

De tentoonstelling in het kader van het Textielfestival gaat, zoals voor elke 2-jaarlijkse editie, op zoek naar de verschillende uitingen van textiel in de hedendaagse kunsten. Voor deze editie werd in samenwerking met de vzw Living Lace geopteerd om ‘kant’ als focus te nemen.

De scoop van de tentoonstelling The Hidden Side of Lace zal heel breed gaan en zal zowel kunstwerken bevatten die uit kantwerk zullen bestaan, maar kiest ook voor beeldend kunstenaars die via sculpturen, installaties, schilderijen, tekenwerk, video’s ... een affiniteit vertonen met kant in nauwe of brede zin. De tentoonstelling wordt deze keer gepresenteerd in een kunstenparcours met verrassende (historische) locaties in Ronse.

Naast werken van deelnemende kunstenaars zullen er ook kunstobjecten worden getoond uit de collecties van het SMAK (Gent), M HKA (Antwerpen) en Mu.ZEE (Oostende). Binnen het parcours zal er ook een plek zijn waar textiele werken worden getoond van cursisten van 10 kunstacademies uit heel Vlaanderen, waaronder uiteraard ook van KAVA.

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 u. tot 18 u.
Opening op zaterdag 24 september om 10 u.
Prijs: € 5 (kinderen -14 jaar gratis)
Tickets: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be, 055 23 28 01 of op de dienst Toerisme
Locatie: parcours doorheen de stad - vertrek: site CC De Ververij, Wolvestraat 37

Curatoren: Martine Bruggeman (vzw Living Lace) en Jan Leconte (CC De Ververij)

Klik hier voor meer info over het Textielfestival.

© Axel Himburg