FAQ

Coronavirus

Coronavirus & maatregelen

>> Lijst met veelgestelde vragen NL / FR (FAQ).

Het coronavirus (Covid-19) beheerst het dagelijks leven. Heel wat burgers stellen zich vragen. De dienst Volksgezondheid heeft alle belangrijke informatie verzameld.

Op de website www.info-coronavirus.be is alle nuttige informatie te vinden en worden de “veel gestelde vragen” doorlopend bijgewerkt. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier te raadplegen. Op de website kan je ook per mail je vragen kwijt.

Voor meer informatie kan je steeds bellen op het gratis info-nummer 0800 14 689. Ook op het twitter-account (@be_gezondheid) en de facebook-pagina van de dienst Volksgezondheid (https://www.facebook.com/volksgezondheid/) verschijnt regelmatig informatie over de situatie en advies hoe je jezelf en anderen kan beschermen.

Vaccinatie

Vaccinatie is een belangrijke troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om met vrienden je verjaardag te kunnen vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion... Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Het is dus belangrijk om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken. Alle informatie omtrent de vaccinatiecampagne vind je op: 

>> www.laatjevaccineren.be

>> Alle info op deze website omtrent het vaccineren kan je hier samen vinden.

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de websites info-coronavirus.be 
of https://crisiscentrum.be/nlHet nummer 0800 14 689 is bereikbaar van 8 tot 20 uur. 

Meertalige informatie : www.integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info

Vaccinatie : www.laatjevaccineren.be

Gerelateerde items