FAQ

Coronavirus

Info en veelgestelde vragen

>> Officiële lijst met veelgestelde vragen (FAQ).

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken het dagelijks leven. Hoewel het in eerste instantie hoofdzakelijk over een probleem in China ging, is nu ook Europa zwaar getroffen. Heel wat burgers stellen zich vragen over hun veiligheid. Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen te brengen.

Op de website www.info-coronavirus.be is alle nuttige informatie te vinden en worden de “veel gestelde vragen” doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een vlotte manier te raadplegen. Op de website kan je ook per mail je vragen kwijt.

Voor meer informatie kan je steeds bellen op het gratis info-nummer 0800 14 689. Ook op het twitter-account (@be_gezondheid) en de facebook-pagina van de dienst Volksgezondheid (https://www.facebook.com/volksgezondheid/) verschijnt regelmatig informatie over de nieuwe ontwikkelingen en hygiëne-advies waarmee je jezelf kan beschermen tegen dit virus (en andere griepvarianten).

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de websites info-coronavirus.be of https://crisiscentrum.be/nlHet nummer 0800 14 689 is bereikbaar van 8 tot 20 uur.