Facing Fabrics

14/09 > 13/10
textiele kunst

Tentoonstelling i.h.k.v. het 2-jaarlijks Textielfestival Ronse

Zaterdag 14 september t.e.m. zondag 13 oktober 

Deze expo gaat, zoals voor elke editie, op zoek naar de verschillende tendensen binnen de eigentijdse textiele kunsten en toont werk van zowel jonge opkomende kunstenaars als gevestigde namen.  

De dragers van de getoonde werken worden niet beperkt tot textiele materie, maar er wordt ook interdisciplinair en ‘intervormelijk’ gewerkt door een intuïtieve associatie, een mentale verbinding ... die aanzet tot reflectie over de rol, waarde en betekenis van textiel in de maatschappij.  

Het duizendenjarig bestaan van textiel raakt ons diep, net omdat textiel nauw verbonden is met onze existentie, met geboorte, onze eerste herinnering van beschermende warmte. Zo gaat het bij textiel steeds over overdracht van waarden, verhalen en vooral over verbinding tussen mensen onderling en in verhouding tot de algehele kosmos.  

Facing Fabrics wil een multi-gelaagde tentoonstelling zijn. Kunstenaars openen met hun werk een venster op de wereld waarbij frisse lucht en zacht licht binnenstromen met schoonheid, mystiek en ritualisme, maar waarbij evenzeer de adem wordt afgesneden met thema’s als gender, activisme, dekolonisatie, ... die je recht in het gezicht worden gegooid.  

De tentoonstelling wil vooral de perceptie verstoren van het gemiddeld beeld van textiel(e kunsten) waarbij ambacht en techniek overstegen worden, én het ware gelaat van textiel en kunst in de wereld tonen. 

Tentoonstelling open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 u. tot 17.30 u.
Opening op vrijdag 13 september om 20 u. 
Locatie: Wolvestraat 37
Gratis toegang

Klik hier voor meer info over het Textielfestival Ronse.

© Fabrice Gevaert