UITVERKOCHT: Laurel & Hardy | Stille films met live pianobegeleiding door Hilde Nash

24/03
Laurel & Hardy

Zondag 24 maart - 17 u.

Film/Piano

Liberty (1929 - 20’)
The Finishing Touch (1928 - 19’) 
Two Tars (1928 - 21’)

Laurel en Hardy vormden een van de populairste komische duo's uit de filmgeschiedenis. De twee waren meesters in het zogeheten slapstick-genre. In veel films raakten ze op een humoristische manier slaags met elkaar, of overkwam hen op een andere grappige manier iets ‘pijnlijks’. Hun humor in een film was vaak opgebouwd rond een specifiek voorwerp of onderwerp. Samen maakten ze, tussen 1927 en 1951, 106 korte en lange films.

Hilde Nash (Cinematek) selecteerde voor u drie kortfilms van elk zo’n 20 minuten: het hilarische ‘The Finishing Touch’ en twee echte klassiekers ‘Liberty’ en ‘Two Tars’. Muzieklijnen worden ter plekke gecomponeerd in dienst van de films.

Hilde begeleidt sinds 2002 stille films met live improvisaties op piano. Ze begon daarmee in het filmmuseum van Antwerpen, toen nog in het Koninklijk Paleis op de Meir. Sinds 2009 is ze één van de vaste pianisten van Cinematek in Brussel, het Koninklijk Belgisch Filmarchief, waar ze bijna wekelijks stille films begeleidt. Hoewel Cinematek haar thuisbasis is, speelt ze ook op tal van andere plaatsen, meestal in België. 

Ze studeerde de master muziektherapie aan LUCA School of Arts, Campus Leuven/Lemmens. Naast haar werk als muzikant staat ze in het buitengewoon lager onderwijs waar ze muziekles geeft aan bijzondere kinderen. In 2024 komt haar eerste vinylplaat uit waarop ze eigen Nederlandstalige en Engelse nummers zingt.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 12 / € 10 (-26 jaar, 55+) / € 8 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 4 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Deze voorstelling is uitverkocht. Je kan je registreren voor de wachtlijst: Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01