Solotentoonstelling Tim Volckaert

24/09 > 22/10
Tentoonstelling Tim Volckaert

The Remedy For You And For Me

Zondag 24 september t.e.m. zondag 22 oktober '23

Tim Volckaert (Kortrijk, °1979) tracht op een onderbouwde manier een coherent oeuvre uit te bouwen waarbij hij zijn gedachten op organische wijze probeert vorm geven. Hij schetst een wereldbeeld waarbij 'de dualiteit' - zo typerend voor de geschiedenis van het Westerse denken en handelen - centraal staat.

In zijn acties, tekeningen, sculpturen, en schilderijen laat hij ‘het landschap’ in dialoog gaan met ‘de mens’ en zijn dominante impact op de omgeving in de vorm van ‘architectuur’, waarbij het landschap - de 'wereldruimte' - dient als decor om kanttekeningen te plaatsen bij de aanslagen die de mens - gedreven door een uiterst vakkundige toewijding aan een absurde ijdelheid - voert ten aanzien van zijn omgeving.

Curatoren: Tamara Beheydt & Jan Leconte

  • Tentoonstelling open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 u. tot 17.30 u.
  • Opening op zaterdag 23 september om 17 u.
  • Nocturne en artist talk op donderdag 5 oktober om 20 u.
    Tim Volckaert geeft, in gesprek met Tamara Beheydt, inzicht in zijn artistieke praktijk, de disciplines waarmee hij werkt en de rode draden doorheen zijn oeuvre. Zo komen ook de fundamenten van de tentoonstelling The Remedy For You And Me aan de oppervlakte. Aansluitend geven de kunstenaar en curatoren een rondleiding doorheen de tentoonstelling.  
  • Locatie: Wolvestraat 37
  • Gratis toegang