Par Hasard | Malinconico

18/10
Malinconico

Vrijdag 18 oktober - 20.30 u.

Theater

Malinconico is een wiegelied. Een magische droom. Een ritueel om de vele stemm(ing)en en gedaanten van melancholie op te roepen. Een gedeelde veilige ruimte om haar universele neerslachtigheid te ervaren, nooit om haar te definiëren, maar om te reflecteren en met haar te rusten. Om de uitgestrekte gebieden te verkennen tussen wat was en wat had kunnen zijn.

Malinconico is een voorstel voor het collectief verzorgen en dragen van de vele manieren waarop melancholie zich kenbaar maakt. Een moment om te ontsnappen aan het productieve, rationele, het rigide. Om in een zee van verlangen te duiken, onder een zwaar deken van licht verdriet. En diep vanbinnen misschien verborgen deuren te ontsluiten.

Malinconico nodigt melancholie zelf uit om in het (maan)licht te stappen zodat ze ons kan troosten. Om haar in onze armen te nemen en ons in onze armen te nemen en iedereen in elkaars armen in onze armen te nemen. Malinconico creëert een queer en crip magisch-realistisch universum dat troost zoekt in een mistroostig landschap, lichtheid in donkerte.

De voorstelling is meertalig, voornamelijk in het Engels. Er is boventiteling voorzien in het Engels en Nederlands. 

Malinconico is een relaxed performance. Dat houdt in dat we de voorstelling zo toegankelijk mogelijk maken. Voel je vrij om weg te gaan en terug te komen. Voel je vrij geluid te maken, met ons te zingen, te bewegen, te voelen wat je voelt. 

Malinconico kwam tot stand via een horizontaal werkproces. De aanzet werd gegeven door Par Hasard. Van daaruit werd er lateraal verder gewerkt. 

Malinconico is een relaxed space gecreëerd door:
Creatie en spel: Dounia Mahammed - Kostuums: Elise Goedgezelschap - Licht: Ellie Bryce - Geluid: Fenna Maas - Productionele opvolging: Flo Delameilleure - Dramaturgie: Fred Libert - Tolk Vlaamse Gebarentaal: Kristien Desmettre - Muziek, creatie en spel: Laryssa Kim - Creatie en spel: Milan Vandierendonck - Concept, creatie en spel: Mira Bryssinck - Scenografie: Ruimtevaarders - Creatie en eindregie: Sara Lâm - Zakelijke opvolging: Stef Ampe - Creatie en spel: Zindzi Tillot Owusu - Met dank aan Moya Michael en Staging Access - Co-productie: De Singel, kunstencentrum BUDA & kunstencentrum viernulvier - Met de steun van de Vlaamse Overheid, Moussem, De Stad Gent, Gouvernement, kopergietery, NTGent en Workspacebrussels

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 16 / € 14 (-26 jaar, 60+, EDC) / € 13 (tarief Ronsenaar) / € 5 (tarief Ronsenaar+)
Tickets (vanaf 17 juni): Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

© Sara Lâm