Groepstentoonstelling Miejef Callaert - Adi Steurbaut - Yves Vermeersch

02/04 > 23/04
groepstentoonstelling Miejef Callaert - Adi Steurbaut - Yves Vermeersch

Deze tentoonstelling is afgelopen.

Zondag 2 april t.e.m. zondag 23 april 2023

Schilder- en installatiekunst

Miejef Callaert heeft een passie voor aquarel in zijn vele aspecten. Ze toont een selectie uit haar jarenlange artistieke parcours plein air en in haar atelier in Ronse. Inspiratie vindt ze in de natuur, landschap, bloemen, droombeelden, het abstracte. Een doorlopend bewonderen en uitdrukken, geïnspireerd en technisch ervaren. Een wereld van kleur en vorm.

Adi Steurbaut noemt zichzelf een retro-kunstenaar, een retro-constructivist. Hij grijpt terug naar het bloeiende en boeiende kunstleven van zowat 100 jaar geleden en laat zich inspireren door De Stijl en Piet Mondriaan, door het suprematisme en Kazimir Malevich, door dada en Kurt Schwitters. Kleur is zijn huismerk en het boek ‘KLEUR IS POËZIE’ is een zeer recente (dec. 2022) uitgave over een kleurrijk oeuvre van meer dan 40 jaar.

Yves Vermeersch was in zijn kinderjaren al gefascineerd door de schilderkunst van zijn grootvader die hem de aanzet gaf om zich op artistiek vlak te uiten en zich te verdiepen in de boeiende wereld van de kunst. Hij volgde twaalf jaar lang Tekenen, Schilderkunst en Beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie in Oudenaarde, waarvan acht jaar intensieve opleiding in de beeldhouwkunst. Zijn driedimensionale werken zijn geëvolueerd met de tijd, ook door opdrachten te mogen uitvoeren voor een groot kunstenaar wiens manier van werken en kijk naar kunst een wereld liet opengaan.       

Tentoonstelling open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 u. tot 17.30 u.
Opening op zondag 2 april om 11 u.
Finissage op zondag 23 april vanaf 15.30 u. met drankje en muzikale omlijsting door MT Moon
Locatie: Wolvestraat 37 
Gratis toegang