Groepstentoonstelling Lightness

11/02 > 05/03
Lightness

Deze tentoonstelling is afgelopen.

Zaterdag 11 februari t.e.m. zondag 5 maart 2023

Schilder- en installatiekunst

In de tentoonstelling ‘Lightness’ maken licht en ruimte, lichtheid en beweeglijkheid de dienst uit. Lichtheid als antoniem van zwaarte, als bron van helderheid. Lichtheid als vermogen tot beweeglijkheid. Lichtheid gezien als vloeibaarheid.

De expositie wordt gedragen door de idee dat haar beweeglijkheid, kunst in staat stelt om te ontsnappen uit de klauwen van negatieve krachten. Daarachter schuilt dus ook een alertheid.
De presentatie visualiseert een soort vloeibaarheid waarbij die weerloze kunst tussen de vingers van de gebalde vuist van het kwaad glippen kan.

Er zijn vast synoniemen die de titel in een te verwaarlozen daglicht plaatsen maar daar is het hier geenszins om te doen. De tentoonstelling wil een statement zijn van positivisme, bewustmaking en volharding.
In het achterhoofd koesteren de kunstenaars de gedachte dat wat er ook zij, kunst nooit zwicht, steeds weer ontkiemt, herrijst en uit de grond schiet daar waar de vijand het niet verwacht. Tot voordeel van ons allen.

Met werk van Jürgen Augusteyns - Joost Colpaert - D.D. Trans - Johan Gelper - John Van Oers - Bart Vandevijvere - Laura Viale

Tentoonstelling open op woensdag, zaterdag en zondag van 14 u. tot 17.30 u. 
Opening op vrijdag 10 februari om 20 u. 
Locatie: Wolvestraat 37
Gratis toegang