Erfgoeddag 'Thuis'

21/04
Wandering

Wandering
Anyuta Wiazemsky Snauwaert 

Zondag 21 april - 15 u. - performance/wandeling

Een wandeling waarbij de deelnemers hun eigen route samenstellen en enkele stops maken die zo zijn ontworpen dat de kunstenaar haar fascinatie voor kunstgeschiedenis, wandelgeschiedenis, stadsontwikkeling, psychologie en andere dingen kan delen

Heb jij ooit een gidstocht beleefd waarbij jij zelf de route bepaalt? Dit is je kans! Wandering is een wandeling op maat waarbij het publiek zelf de route mag kiezen. Onderweg bespreekt Anyuta Ronse vanuit een kunsthistorisch oogpunt, vanuit haar kennis van de Westerse wandelgeschiedenis en binnen het perspectief van stadsontwikkeling.

Tijdens deze wandeling speelt Anyuta met het gegeven van ‘herinnering’. Het publiek mag zijn persoonlijke herinneringen delen, maar bovendien worden er ook nieuwe herinneringen over de stad verbeeld met de groep. Op die manier legt deze gidstocht bloot hoe we als mensen ons tot steden verhouden: verschilt de blik van een inwoner met die van een pendelaar? Van een nieuwkomer? Kunnen we door de ogen van anderen naar dezelfde stad kijken?

Anyuta Wiazemsky Snauwaert is een gediplomeerd gids, beeldend kunstenaar en socioloog. In haar gidstochten gebruikt ze het canvas van de klassieke rondreis, en weeft er nieuwe elementen in, zoals artistieke praktijken, semiothiek, psychologie en andere dingen.

Start: 15 u. (tot ca. 17 u.)
Vertrekpunt wandeling: CC De Ververij, Wolvestraat 37
Gratis deelname, reserveren noodzakelijk (max. 25 deelnemers)
Inschrijven (vanaf 15 december): Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

© Anyuta Wiazemsky Snauwaert